středa 4. května 2011

Kudy z nudy? Čistit zuby!

Běloskvoucí...  Zářivé...  Úžasné...

 

„Tygříka!  Otevřít! Tygříka! Otevřít! ...“

Ne, nemá to nic společného s tím snem, ve kterém nás manžel i s dětmi vzal sebou, když šel nakrmit kamarádovu kočku a nějak se pozapomněl zmínit, že to je spíš mohutně přerostlá šelma, byť kočkovitá, neskutečně hladová a rozhodně toužící sníst spíše naše děti, než-li mnou narychlo uklohněnou hrudkovitou polévku z pytlíku a já, poté, co jsem hladového tygra na kolenou uprosila, ať s konzumací našich potomků chvíli posečká, že mu seženu kuře nebo něco podobného, pak  jak blázen běhala po městě a sháněla někde nějaké ty proteiny, a veškeré maso bylo zrovna všude záhadně vyprodáno... Stop! Konec spletité odbočky.

To jen má osoba dostává rozkazy cenit zuby a otvírat ústa.  

Prostě chci říct – nebo ještě lépe -  chci se rovnou pochlubit, že mám doma svou osobní asistentku na čištění zubů.

Bere to důkladně. Jeden den mám od štiplavé zubní pasty krásně vypnutou jednu stranu obličeje, další den se to symetricky prostřídá a pasta je nanesena na stranu druhou. V ústní dutině je pak během dentálního útoku čistící akce vhodné kartáček opakovaně vrazit někam do krku a pronášet přitom obdivné výkřiky: „To máš klásně čisté zoubky.“ „Tak pelfektně čisté...“.  (obdiv se samozřejmě netýká až tak zubů samotných, jako té úchvatné šikovnosti osoby chrup čistící)

Na závěr procedury mi pak ještě zubní hygienistka projede kartáčkem nos či ucho, vytvoří slušivý pěnící knír pod nosem -  a hotovo.

Nikdo, prostě NIKDO, nemůže mít zuby opravdu tak dokonale čisté!  O tom nepochybujte...

    

Co dodat? Už naštěstí nemá tendence čistit mi oči...

  

18 komentářů:

  1. Mod., chaoticky popsán sen a fakt, že mi dcera \"čistí\" zuby... Nic temnějšího se za tím neskrývá :-)

    OdpovědětVymazat
  2. půjčila bych tvé malé Matýska, ten si strašně rád čistí zuby, ale probíhá to tak, že přijde do koupelny, řekne: \"Ty budeš čistit.\" Vycení a čeká... :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Já pořád nevím, co znamená na začátku ta přímá řeč?

    *

    Teď jsem si zamyšleně přejel jazykem po zubu, a jak jsem se u toho podíval doleva, spatřil jsem v okně protějšího domu dvě orchideje!

    OdpovědětVymazat
  4. [4] Hm, vidím, že to očividně není úvodní text pro nezasvěcené, díky Henry za upozornění
    - to mi dcera dává příkazy, abych cenila zuby (tygříka) a otvírala pusu (ve snaze čistit stoličky, v praxi ovšem spíše pro pohodlnější zastrčení kartáčku hloub do krku)...
    Majíc tohle na krku každý den, nedošlo mi, že to je zřejmě tak \"rodinné\", až to chtělo vysvětlivky - omlouvám se všem tápajícím :-)

    OdpovědětVymazat
  5. [3] Báro, tak to by se fakt pěkně dopasovali :-) A my bychom měly klid...

    Ale to jsou ti chlapi, syn taky preferoval možnost tyto služby spíše přijímat než poskytovat. :-)

    OdpovědětVymazat
  6. [4] Henry, ... jak tak nad tím úvodem kajícně dumám, tak by mě ještě docela zajímalo, jako co to vlastně působilo? To muselo být, tak vytrženo z myšleného významu, docela psycho :-))

    OdpovědětVymazat
  7. ... já jsem to pochopil i bez vysvětlivek, ale já sem chodím furtum furt ;-)

    OdpovědětVymazat
  8. ešte šťastie, že už aj ty už chodíš do práce, inak neviem, ako by ste zvládli tie zvýšené náklady na zubné pasty... :-)

    OdpovědětVymazat
  9. ty jo, na co všechno se ty děti nedají využít, co? :o))

    OdpovědětVymazat
  10. [8] Gombo, tak to mě vážně těší, že jsi tu už skoro jako doma :-) /a tím pádem máš šanci pochopit i méně pochopitelné/ ;-)

    OdpovědětVymazat
  11. [9] No, hastone, kdyby jen zubní pasty! Co teprve ta kvanta dětmi rozžižlaných a poztrácených zubních kartáčků... :-)

    OdpovědětVymazat
  12. [10] Teda jarmilko, takhle mě taky natvrdo odhalit... :-o
    Jsem zvědavá, s čím časem přijdeš Ty :-))

    OdpovědětVymazat
  13. zářivé zuby z celé rodiny. A ke všemu ještě jedním vrzem i operaci mandlí. To se vyplatí, ne? ;o) Ty brďo, je ta tvoje princezna ale všestranně nadaná. Zručná vizážistka, kadeřnice, zubařka a ušní, nosní, krční specialistka v jednom. Tak si toho važ! ;o)))

    OdpovědětVymazat
  14. Já jsem to pochopil tak, že když otevře u zubaře pusu, dostane plastikového tygříka (jak mají lékaři pro děti hračky). Já si bral obrázky do 28, kdy jsem přešel k doktorce bez obrázků.

    OdpovědětVymazat
  15. [14] Hmm, Oby, tak to je celkem výstižně shrnuto. To bych ji měla začít nosit na rukou a pěkně si ji hýčkat... :-)

    Ad vizážistka, včera šli se školkou do divadla a strašně mě pobavilo, jak si ráno běžela pro ta svá malovátka a \"zkušeně\" si to se strašně důležitým výrazem na sebe matlala. :-)

    OdpovědětVymazat
  16. [15] No vidíš Henry, ještě by mohli zubaři třeba rozdávat takové ty velké plyšové tygry (jak jsi měl tuším jednoho na fotce)... :-) ALe myslím, že i s plastikovými by přišli záhy na buben, kdyby je dávali za každé otevření pusy (děti jsou dost fikané) :-) I když, bylo by to fajn :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu blogu i za váš komentář.