čtvrtek 7. října 2010

POMOC, rozdrbala jsem si šablonu

PS: uff, hotovo, opraveno...

 

Celou dobu, co bloguji, mám fakt respekt před těmi HTML kódy. Teda, respekt mám i nadále. A po dnešku bohužel ještě o kus větší.

  

Prásknu to teda na sebe, jako jedna z mála (možná jediná) jsem nebyla až do dneška schopna ani přidat oblíbené blogy do odkazů a rafinovaně jsem na to tvořila spešl soubor...

  

Přišel den D – odhodlala jsem se dnes k založení testovacího blogu. A tam se mi konečně podařilo narvat jeden zkušební odkaz. Fajn.

Sebevědomí internetového „programátora“ mi falešně vzrostlo...

Zvolila jsem "stejnou" šablonu, ať se mi to neplete a měla v plánu si tam vložit cvičně nějaký kód, abych pak do té ostré verze mohla nacpat ten požadovaný kód z google analyticsu.

  

Kurnik, kde ta zatracená šablona může být. Proklikávám záložky jednu po druhé, jen z nějakého záhadného důvodu pokaždé přeskočím tu s názvem „vzhled“ v domnění, že TAM to určitě nebude. Ať nekecám, přeskakuji i tu s názvem CCS – ta mě nijak nepřitahuje, páč netuším, co to může být.

  

Až ten velký okamžik přijde. Náhodou kliknu ze zoufalství i na ten „vzhled“ – a ouha, ono tam přesně to, co hledám...

  

  

Fičím se cvičně přihlásit do té v novém, testovacím blogu. (zásada opatrnosti, cha)

Dumám, co tam na zkoušku dát – a hlavně jak?

Rozhodnu se pro banner Divného brouka (na ten se dobře kouká) a snažím se zjistit, kam to tak prdnout. Rozhodnu se zkusit na to jít odzadu. Čili, až na konci, úplném konci! odřádkuji a vložím ten text kódu.

Uložím, aktualizuji – jsem v testovací, není se čeho bát, že?

  

A je to tam. Jupííí! Tak ještě jeden banner, cvičně. Jde to!

   

Cítím, jak mi rostou křídla. Tak se odhlásím a šupky hupky - letím do toho svého vymazleného blogu.

Kliknu na záložku „vzhled“, sjedu až na konec (do ničeho fakt nedrbu), odřádkuji a vložím ten kód z googlu. A když jsem v ráži, tak ještě jeden ten banner na brouka.

  

Uložím, aktualizují...

...

a jsem v pr..li!!!!!!!!!!! Pád střemhlav dolů...

   

   

Celé se mi to rozdrbalo.

Místo jednoho baneru tam mám i ty předchozí dva z té testovací verze.

 

JAK je tohle možné?

 

Navíc – všechny ty boční odkazy a blbinky se mi přesunuly vlevo (tak, jako v té testovací). Sakra, já byla zvyklá mít je vpravo!!!

 

Skoro nemám odvahu se podívat dál. Už to totiž vidím. Lépe řečeno – nevidím...

  

Zmizelo mi to počítadlo z TOP listu i s krásnou mapkou... A to jsem úplně v háji, páč tohle mi tam kdysi dávno dala jedna osůbka a ta je momentálně časově víc než zaneprázdněná a navíc zaseknutá na jiném serveru...

  

  

Je mi z toho mizerně. Na jedné straně se na to sice neumírá, ale štve mě to! 

   

   

PS: vzkazy, že jsem internetový negramota, analfabet a kdo ví jaké ještě jadrnější názvy vás napadají, si prosím nechte od cesty. Už jsem si jich sama sobě vyjmenovala celkem dostatečné množství...

 ---------------------------------------

 

O dvě (krušné) hodiny později:

Ufff, tak po ukrutném vypětí veškerých zbytků sil mám většinu zpět... 

(nějak složitý je ten programátorský svět...)

19 komentářů:

  1. Hm, tak šablona je nahozena zpět - jen to počítadlo a mapy mi nadobro zmizlo...


    Nechápu, jak se mi mohlo tohle všechno ztratit i změnit sama od sebe ta šablona, když jsem ji měla nastavenou jen pro ten nový, zkušební blog. A před přihlášením do původního jsem se z toho starého odhlásila...

    OdpovědětVymazat
  2. zpet, ale s feedjit pocitadlem ti neporadim (nekdo urcite vedet bude, jen jestli tu prijde). Ja byla rada, ze sem dokazala nainstalovat clustr maps. Ale jsi teda jeste vetsi dobrodruh s temi blogo-pokusy nez ja. Klobouk dolu! ;o)

    OdpovědětVymazat
  3. No, Oby, né že bych zrovna v této \"disciplíně\" o to prvenství tak stála... :-/

    OdpovědětVymazat
  4. Ufff, hotovo...
    Ale byla to teda fuška :-o

    OdpovědětVymazat
  5. navázat známost s ajťákem. Aby vymazal počítadlo z levého rožku dole a přidělal Ti počítadlo s mapkou. Copak u vás v práci se takový individua nevyskytujou? Mám z Tebe radost, že se Ti povedl aspoň ten Top List. A zase jsi o něco chytřejší. Stejně si říkám, že kód na to mapkový počítadlo bys měla někde v šabloně mít. Možná jsi ho jen něčím nechca blokla... Na každý pád je pěkné vidět Tě zase s tím optimistickým avatarem. ;o)

    OdpovědětVymazat
  6. nominku, vůbec nevim, co to tu píšeš! .o))
    o TOP list jsem se taky pokoušela! Ale nějak to nedopadlo :o))

    OdpovědětVymazat
  7. Když se pustím do boje s HTML, většinou si k tomu otevřu lahev vína. Častý neúspěch pak mohu svést na alkohol a ne na vlastní blbost.:-)) Utěšuji se, že důležité je slovo ne forma.

    OdpovědětVymazat
  8. koukám, že toplisty máš rovnou dva :-) ale hezky ses do toho vrhla, já mám programování vystudovaný a dokonce mě rok živilo, ale abych si upravila šablonu to ne

    OdpovědětVymazat
  9. mám taky trochu v pejru. Včera jsem u Rowdyho proklikla do TopListu a řekla jsem si, no to by v tom byl čert anebo jsem blbá, tak jsem si ho nandala na blog - včera celá nadšená, že mi to ukazuje tři jedničky a jinak samé nuly. A dneska ráno tu vlezu, a ten prevít mi snaží nabulíkovat, že jsem už ve třetím týdnu a více dolů mi naházel nějaký nemožný housenumera... :o( Mapkový feedjit jsem nenašla, jenom ten řádkový, kdybys takový chtěla, klidně poradím, jak jsem k němu přišla. ;o)

    OdpovědětVymazat
  10. [5] Chi, Oby, já ten blog tak zuřivě tajím - a pak abych to v práci provalila zrovna drbnám informatikům - to néééé :-))
    A internetový se zatím žádný nenašel, chjo... :-))

    No, ale řeknu Ti, včera jsem si zažila \"programátorský\" porod. To byla hrůza. Ale zas ta radost, když jsem to pak nahodila (skoro vše) zpět :-)))

    OdpovědětVymazat
  11. [6] Jake, ta informace mě překvapivě nepřekvapuje... Po včerejšku už jsem otrlá :-))
    Ale stejně mi to pořád evokuje tu kartu na čerpání PHM, nemůžu si pomoct a stále jsem tam ještě neklikla :-))

    OdpovědětVymazat
  12. [7] jarmilko, tak kdybys měla stejnou šablonu, tak s tím TOPem bych Ti už mohla poradit :-)
    Ale ještě včera jsem byla vedle jak ta knedle... :-))

    OdpovědětVymazat
  13. [8] Evi, vidíš, tak v tom byl ten zádrhel. Trošku si předem loknout - a je to. To alko-anestetikum minimálně utlumí onen počáteční kolaps... :-))

    OdpovědětVymazat
  14. [9] No jo, přítelko, zichr je zichr :-))

    Možná, že ten dolní dneska, když už jsem v tom tak zkušená, odstraním. ;-)

    A teda gratuluji k náročnému studijnímu oboru!

    OdpovědětVymazat
  15. nejsi jediná, také jsem svého času experimentoval ... dokonce jsem uvažoval o založení nového blogu, neb hrozilo, že ten původní už dohromady nedám ... no nakonec dal ;-) ale z těch dob mám jednu zkušenost ... celou tu šablonu jsem si zkopíroval do textového souboru a když jsem zas něco zku ... ech, zkazil, nakopíroval jsem to zpátky :-) a bylo

    OdpovědětVymazat
  16. [16] Gombo, tak se přiznám, že včera jsem došla ke stejnému závěru, kopie ve wordu to jistí. :-)))

    PS: a je dobré vědět, že ji má uloženou i někdo další: značím si do virtuální paměti - kde příště kopii sháněti :-) (kdybych si teda někdy snaživě rozdrbala i tu záložní v tom wordu)

    OdpovědětVymazat
  17. Gratulace k vyhledávání na blogu!

    OdpovědětVymazat
  18. [18] Díky, Henry.
    A díky, že jsi mi s tím pomohl :-))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu blogu i za váš komentář.