pátek 20. ledna 2023

Nezkrotná krotitelka eNka


Ctnosti i nectnosti – prostě na „N“ vlastnosti


Při večerním povídání si s dcerou zmíním nápad na text provázaný přídavnými jmény, vlastnostmi apod. začínajícími na první písmeno jména či přezdívky a jestli by mi nechtěla pomoc nějaká vymyslet. Přihodím pár ukázek a odpálkuji dotaz proč na „N“. No, přece Nominek. Tak to prý je OK.

Nadhodím slůvko Nenafrněná. Potomek se na mě podívá a utrousí: „No jo, i když máš velký frň...“

Dál to nedořekne, protože se začneme nezadržitelně chechtat.

Chvíli se pak bavíme pomocí nedopovězených slov a smějeme se na celé kol, až nám z stříkají slz a tečou až na brad. Poté si s úsměvem popřejeme dobr no a já si postesknu, jaká je to škoda, že některé situační vtípky jsou téměř nepřenositelné… (Ale nakonec stejně neodolám a aspoň takto krátce si to zde pro upomínku poznačím.)


-----

Dcera odejde a  zas si můžu v mysli spřádat věty do zamýšleného článku.

Coby pisatelka Nepravidelná a ohledně vkládání příspěvků celkem Nevyrovnaná, se totiž nyní necítím být múzou Nepolíbená. Aktuálně prostě nejsem blogersky Neplodná, ba vnímám se býti přímo Nápaditá, takže jsem řádně Nažhavená na pohrávání si se slůvky. Ovšem už jen chvilku, abych ráno nebyla Nevyspalá. To bych pak mohla být NevrláNevraživá.

I když většinou nebývám Nevlídná, založením jsem spíš Něžná a Nekonfliktní. Pouze v měsíčních periodách bývám Nasmolená. Prostě klasicky cyklicky Náladová, Náchylná k výbuchům jak Nášlapná mina. Chvilkově pak v tu dobu mohu být až Nesnesitelná či lítostivě Naložená. Ale upřímně, koho by těšilo být Nateklá, Napjatá a celkově Našponovaná...

Po probuzení mi chvíli trvá, než bývám zcela Nastartovaná. Ráno se cítím často Nedojedená, a i když pravidelně snídám, dopoledne bývám Neukojená sladkým a někdy si připadám vyložené Nedomlsaná. (Zvláště Nedisciplinovaná bývám v dosahu lékořicových pendreků, karamelových Krowek či pořádně hustého Salka a jediná možná prevence zaškobrtnutí je býti jimi Nezásobená.) Abych utlumila následné výčitky, držím pitný režim a doplňuji ve stravě i nějakou tu vlákninu. Takže pak jsem nejen Nalitá, ale i Nakrknutá z toho, že jsem Nadmutá. Naštěstí únikové nehody plynu se mi zatím ve společnosti nestávají, takže nejsem Neslušná. Až to jednou nastane, tak to budu Nahraná a nejspíš studem Nachová.

Nejsem Nezaměstnaná a do práce chodím ráda, i když z Naditější šrajtofle po výplatě bych byla Nerozladěná. Do kanclu dorážím přiměřeně Načančaná, Namalovaná jen decentně, Natěsnaná v pohodlně pružném oblečení a rozhodně ne Neobutá. V zimě pak pořádně Nabalená do teplých svršků. 
Špatně bych nesla pozici zcela Nekompetentní s předem Nalinkovanými postupy, kde bych byla úplně Nemyslící, byť se vyskytují okamžiky, kdy bych reset hlavy uvítala a měla ji občas odlehčeně Nezatíženou. Profesně si nepřipadám Nevyužitá či Neproduktivní, i když někdy mohu být trochu Nesoustředěná. Možná jsem i krapet Neprůbojná, ale poté, co jsem v jazykovém kurzu zuřivě vyhrávala v Kahutu, už si o sobě tak úplně nemyslím, že bych byla Nesoutěživá. V čem ale na celé čáře prohrávám, to je pořádek. 
Ano, zoufale Nepořádná, ale pořád ještě optimisticky Nastavená to se sebou plně nevzdat (aspoň co se pracovního stolu týče) a ony zdánlivě Neorganizované hromady papíru krapet umravnit. Snažím se být ovšem Neunáhlená a přistupuji k tomu rozvážně, po malých sektorech. Nejsem totiž tak Nerozumná a Nezodpovědná, abych šéfovi připravila psychickou újmu, reálně hrozící při shlédnutí mého uklizeného stolu. Docela stačí, kterak se onehdy vylekal, když jsem porušila Nepsaná pravidla, nebyla Nedochvilná a dorazila jak Nespavá vrána příliš časně zrána.

Taky jsem nad sebou nezlomila hůl co se týče řízení a řekla bych, že už za volantem nejsem tak Nejistá, byť stále zůstávám k delším cestám a novým trasám Nevstřícná. Ale zdá se mi, že dávno již na silnici nebývám tak Nepředvídatelná, stejně jako konečně nejsem tolik Neohrabaná při couvání a Neobratná při parkování. Nabouraná jsem byla jen jednou, ne vlastní vinou a doufám, že znova Napakovaná v budoucnu nebudu. Opravdu se při jízdě snažím nebýt Nepozorná a řekla bych, že už nejsem na cestách šofér Nejhorší (zde se vážně nejedná o narážku na synův čerstvý řidičák). Ještě ovšem dlouho potrvá, než budu řidičsky plně Namachrovaná.

Při řízení se vystříhám býti Neopatrná i proto, že stejně jako všichni ostatní nejsem Nezranitelná a u lékařů bývám silně Nervózní. Celkově si neužívám býti jakkoli Nemocná, neb jsem jen nerada Nakažená či Nakažlivá a také nesnáším býti léky Nadopovaná. Z toho jsem vždy vyloženě Nesvá
Proto se výhledově (už několik let) chystám otužovat, abych nebývala Nachlazená. No, ze studené vody stále nejsem Nadšená, tak aspoň chodím cvičit, abych nezačínala být Neohebná nebo Neosvalená. Posilovna mi však k srdci nepřirostla, takže Nabušená kulturistka ze mě nebude, a to ani ta Naturální, přesto nepůsobím dojmem, že jsem Neduživá. Preferuji totiž pilates. To je nejlepší prevencí proti tomu chodit Nahrbená. Dvakrát týdně Naštosovaná s ostatními masochisty v tělocvičně dostávám do těla, Cviky statické, na letmý pohled Nejlehčí až přímo Nudné, jsou ty Nejzákeřnější a bývám z nich solidně Namožená. Přesto však pokaždé odcházím energií Nabitá
Nejvíc Naspídovaná a vitalitou Nakopnutá jsem ovšem z tance. Miluji hlavně rychlejší latinsko-americké rytmy, ale nepohrdnu ani Nezřízeným trsáním jen tak pro radost.  

Co bych tak ještě na sebe práskla?

Je mi příjemné být spíše Nezávislá a povětšinou jsem Neznuděná. Nejsem však zrovna Neposedná, charakterizovala bych se spíše jako lenošivá introvertka fikaně maskovaná pojmem "Náruživá čtenářka". 
Ovšem v prostředí, kde se cítím dobře, přestávám být Nespolečenská či Nesmělá a rozhodně pak nemohu být brána jako Nemluvná či Nesdílná. Avšak nejsem úplně Necitlivá a občas pustím ke slovu i ostatní. A nebývám Netaktní, to radši, překvapivě, mlčím.
Když mě příležitostně přepadne příliš sebemrskačská nálada a připadám si jako Nejlínější a Nejžravější tvor pod sluncem, kouknu na naše Nová, bohužel stále Nemazlivá, morčata a hned je mi líp, neb tuto prdelatou konkurenci nemám ani při Nejlepší vůli šanci porazit.

Relativně Nezkažená konzumem jsem celkem Nenáročná, ale taky bývám dosti Netrpělivá a štve mě, když se stávám Nerozhodná. Ve spoustě činností jsem zatím docela Nezkušená a u většiny z nich to asi tak i zůstane. Přesto se ráda dozvídám a učím nové věci. Jen spíš ty poklidnějšího rázu, neb rozhodně nejsem Nebojácná. A ačkoliv nejsem Neohrožená, zůstávám konzervativně Neozbrojená.

V některých oblastech prostě nejsem Novátorská. Dovolím si tedy být Nekorektní a staromódně, jako osoba dříve Narozená, zmíním, že jsem a budu celoživotně ženou. A to dokonce ženou, které se líbí muži. Tak. I s přibývajícím věkem mě stále baví být občas Nemravná. Ovšem už střídměji, nejsem již v této oblasti Nenasytná jako v rozpuku sil.  
Poslední dobou si ovšem nejvíc užívám  býti Naplněná cukry. Příjemně Nacpaná sladkým jsem pak endorfiny taky slušně Napumpovaná. Prostě Notorická čokoholička, příležitostně Nestřídmá (v tomto směru nejvíce Neukázněná). 
A přiznávám, při dlouhodobé absenci požitků mohu být NeklidnáNepříjemná.

Ačkoli být NecudnáNestydatá mi v rámci soukromí nevadí, nejsem až tak Nenucená, abych navštěvovala Nudistická zákoutí a producírovala se Nahatá veřejně. K vodě se tedy vypravuji vždy do řádně elastických plavek pracně Nasoukaná
Občas si ale i běžně oblečená ve veřejném prostoru připadám Nekomfortní jako Mimoň, zvláště když jako jedna z mála nejsem Nezdravící či Nezamračená, za sluchátky Neschovaná. Prostě Nezadržitelná staromilka, které se dobré mezilidské vztahy stále zdají jako vymoženost Náramná.. 
Jsouc absolventkou oné původní matematiky, kdy jedna a jedna se rovná dvě, jsem také způsobila, že jsme rodina Nezadlužená, tj. tak trochu Nepřizpůsobivá trendu doby (inflací patřičně bitá, na dávkově-dotační systém Nepřicucnutá).
Celá naše domácnost je navíc Nekuřácká, takže nejsem Nikotinová závislačka a nebývám zhusta ani Nadrátovaná, neb sliznice mého žaludku je vůči většiny alkoholu silně Nekamarádská. V omezeném množství snáší pivo, takže  se mohu někdy z návštěvy či výletu vrátit lehce Nachmelená
V trestním rejstříku Nezapsaná, policisty Nezadržená, maximálně Napomenutá za Nevhodné parkování. A pro hraní pokeru Nežádoucí, protože neumím být Nečitelná ani při žolících a pro blafování vyššího stupně jsem tím pádem Nepoužitelná.
V podstatě jsem prostě málo Neřestná.

Tudíž pro děti v určitém směru samozřejmě děsně Nezajímavá. To jim ovšem nebrání příležitostně mi předhazovat opilství, přestože jsem dorazila z večírku řádně Namazaná pouze jednou (či párkrát) před lety a z těch následujících přicházím už jen lehce Nacinkaná či pouze Nažbluňkaná  Neperlivým nealkem. 
K tomu jsem prý i pěkně  Nemoderní, neboť spousty chatovacích zkratek a výrazů Neznalá. Namíchnutá ze zašifrovaných zpráv nebývám dlouho, zatím převládá radost z Následného rozluštění obsahu (zvlášť hrdá jsem nedávno byla na rozklíčeni lakonické odpovědi "IDK"). 
Protože již dávno nejsem Neplnoletá, nebývám tak často Naježená jako puberťáci domácnost s námi obývající, ale vůči jejich poznámkám jsem raději cíleně Nahluchlá a snažím se bývat dobře Najezená, abych na ně nebyla na oplátku přespříliš Nabroušená
Ohledně jejich sporů se snažím být Nestranná, byť je to občas věc Nelehká.
Přestože mohu být pubertálními potomky příležitostně Nepochopená či Nedoceněná, dovolím si být Neskromná a podotknu, že máme docela pěkný vztah. A jako většina matek jsem Nejspokojenější, když jsou ty přerostlé ratolesti v pohodě (což během oné Několikaleté bouře Nevyzpytatelných hormonů nebývá vždy pravidlem). 

Momentálně, jak jste si již bystře povšimli, jsem chvilkově Neúnavná* ve vymýšlení přídavných jmen na „N“, (až to téměř vypadá, že jsem se stala akutně Nechápavá ohledně rčení „všeho moc škodí“. Ale nejsem úplně Natvrdlá, tak už toto povídání zvolna směruji k závěru).
Dlouhodoběji pak bývám každoročně Nedočkavá, až zas skončí zima a prodlouží se den, tedy kdybych si měla vybrat, byla bych raději Náslunečná ** než Náměsíčná.

Na závěr ještě zmíním, že nemám ráda Nesportovní chování či Nespolehlivé lidi a nemusím ani Namyšlené náfuky. V zásadě jsem Neagresivní, Nezákeřná a politicky Neangažovaná, tj. pletichařením Nedotčená. Celkově jsem Neochotná věnovat energii záležitostem, které způsobují, že bych mohla být Naštvaná, jako je např. sledování mainstreamu, to si kolikrát připadám informacemi Napálená. Přesto nejsem Nevnímavá k okolnímu děni.

I navzdory životním zkušenostem zůstávám ještě mírně Naivní a jako Nezdolná optimistka věřím v dobré konce. Neslaná Nemastná? Rozhodně né Nešťastná.


Shrnuto slovy Stopařova průvodce: Převážně Neškodná.


A Natěšená na vaše komentáře či příspěvky.

Již ne zcela Neznámá

Nominek


PS:

Přesto, že je povídání neúnosně „eNkem“ Naddimenzované, nemohu být Nesvědomitá a nechat jej Neúplné. Ale nebudu k vám Nešetrná a slibuji, že tento dodatek bude jen Nuzná příbuzná předchozího Nabobtnalého povídání.

Jak vidíte, coby Nefalšovaná kecalistka bych v případě držení bobříka mlčení byla solidně Namydlená, neb  generátor Náhodných slov je oproti mě žabař

Co do šířky textu je všem teda jasné, jak si na tom stojím, ovšem postavou nejsem až tak Nadrozměrná. I když nevypadám ani jako Nevykrmené nedochůdče. Obecně si nepřipadám Nehezká, ale taky ne přímo Nádherná. Prostě taková Normální, osobitě Nedokonalá. No, možná krapet víc Narostlá (byť doma jsem už pár let Nejmenší), takže díky výšce ne úplně Nenápadná a pro barvu vlasů trochu Netuctová. Prostě Nazrzlá, permanentně Neopálená.
Od zádrhelů s kadeřnicemi posledních deset let oficiálně Nestříhaná. No, a takto vypadám Neučesaná.

(5/2022, chata Brněnka)

-----

Dovolím si být i Nostalgická:

* Jako malý žabec jsem děsně ráda poslouchala desky s Hurvínkem a jedna z nejoblíbenějších scének byla Hurvínek a neúnavná Mánička.

** Pojem z mého v dětství oblíbeného filmu Bota jménem Melichar. Na odkaze   zde, v čase 1:33 (bohužel v mizerné kvalitě)


-----

Prvotní nápad vznikl jako takový drobný protiklad tomu, kterak člověk bývá zaskočen při vyplňování osobnostních dotazníků, škobrtá při seznamovacích úvodech na kroužcích apod., prostě když se má trochu popsat či charakterizovat. Většinou každý, mě nevyjímaje, narychlo vydoluje jen pár slovíček a často tam bývá i nějaká ta negace či podceňování. 
Takže mi přišlo zajímavé trochu se s tím poprat. Počátečních asi třicet přídavných jmen se ale záhy nezadržitelně rozrostlo a jak mě napadaly výrazy další a další, po čase už se netýkaly jen rádoby osobního popisu, ovšem i tak jsem je tam nenarvala zdaleka všechny. 
No, na chvíli jsem tomu fest propadla. 
Ale musím říct, že jsem si to užívala a hravé chvilky strávené během tvoření tohoto příspěvku pro mě určitým způsobem zůstanou Nezapomenutelné.  Zvlášť vymotávání se z některých kostrbatějších záporů a zápolení s Nastaveným cílem, aby každé z eNkových slov bylo uvedeno jen jednou, tj. Neopakované, mi dalo trochu zabrat  :-) 


-----

A pro zdatné čtenáře, kteří se záplavou textu prokousali až do konce

teď  tady značím tučně,
že zkusím psát 
i stručně.

Možná.

:-) 


-----

Pozn.:

Připadá mi to i jako docela fajn hra do komentářů nebo vašich samostatných článků, i když některá jména či přezdívky (např. začínající na G či Ř) nemají výběr tak úrodný a budou v tomto směru poměrně diskriminována (nicméně třeba majitelé počátečního P se mohou také divoce rozšoupnout).


zdroj obrázku: Klub blogerů

33 komentářů:

  1. NeNormálně Nápadité, eNky Nadupaně Nahňahňané, Náramné, Nádherné, Nebeské, Nic Nicotného, NeNormované...
    Znáš slovo "Nielo"?

    OdpovědětVymazat
  2. Jé, slůvko Naňahnané mám ráda, to mě dodatečně až mrzí, že jsem na něj nevzpomněla :-)

    "Nielo" - doteď ne. Dle gůglu - technika zdobení kovových, zejm. stříbrných, předmětů ve šperkařství a zbrojířství. Takže hned napadá vícejazyčný rým - "Nielo dielo"...
    a chvíli na to rovnou česky - Nielo dělo = fajnšmekrovský kanón (ideálně z drahého kovu, s černě vyplněnou zdobnou rytinou) :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nielo používám do svých křížovek, když je třeba.

      Vymazat
    2. A víš, že to mě taky napadlo, jakmile jsem uviděla Nielo na čtyři písmena :-)
      Budu si muset ten křížovkářský slovník dát do záložek a někdy se definitivně porvat s nějakým tím Tvým rébusem. Nedávno jsem jeden už skoro měla :-)

      Vymazat
    3. TlusŤjoch:
      Jestli chceš, mohu ti nějakou svoji pixličku (=křížoffku) poslat via mail, když mi skrze funkcionalitu "Kontaktujte Tlusťjocha" na mých stránkách pošleš svoji mailovou adresu.

      Vymazat
    4. Oj, jsem to ale hlava děravá, vždyť já ten mail mám.

      Vymazat
    5. Jj, kouknu na tu včerejší :-)

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Jani, díky. Trochu jsem u psaní myslela i na ten Tvůj článek vytvořený z příjmení :-)

      Vymazat
  4. Nicméně na tom obrázku jsi Načinčaná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K pořádné Načinčanosti mi ovšem v rukou chybí činčinky.

      činčinka = nově objevený výraz pro malou činku - v komentářích u tohoto článku Psice: https://upsice.blogspot.com/2023/01/silovy-trening-hulkova-vyzva.html

      Vymazat
    2. Tlusťjoch z mobilu:
      Nadčasově nonšalantní

      Vymazat
    3. Jé, to je moc pěkné :-)

      Vymazat
  5. Nevím, proč tomu tak je, ale první mě napadlo "neposkvrněná", a to jsem ateista :).
    Jinak obdivuji tu preciznost, nejen u vyšperkovaných textů, ale i v životním stylu, např. v pravidelném chození do tělocvičny.
    Neučesaná vypadáš přirozeně a sexy. Je v tom je určitě větší půvab než v kadeřnickém výtvoru pro jeden plesový večer.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miloši, děkuji za milý kompliment, potěšil mě :-)

      Jen teda až tak precizní v tom životním stylu nejsem, zvlášť teď v lednu zdárně pokulhával :-) Nicméně, k sedavému zaměstnání je to cvičení víceméně nutnost, nechce-li se člověk nechat zahákovat v systému jako pacient. Před několika lety jsem strávila s vyvrknutým kotníkem celé dopoledne v čekárně nemocniční ambulance ortopedie, a jak jsem to tam okolo sebe pár hodin sledovala - tak to byl teda hodně motivační zážitek na sobě trochu máknout...

      Vymazat
  6. Nečekaný nádherný nález naparáděné Nomi nenechal nikoho nasuchu. :-) Kdybych měla vymýšlet vlastní článek na "o", asi bych se pěkně zapotila, i když slov by se asi našlo poměrně dost. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oby, děkuji :-)
      Jj, na "O" by to asi šlo hůř. Ale nejhorší je fakt začít.
      Mi v počátku taky naskočilo jen slůvek pár. Je ovšem fakt, že až v průběhu mi došlo, jak je to "N" písmeno na toto příhodné a oproti většiny ostatních zvýhodněné pomocí záporů a stupňování. Jen to zas pro změnu hrozilo rizikem totálního zahlcení :-)

      Vymazat
    2. Jsem si jistá, že bych na něco přišla. I když mě více baví tvorba, kde každé slovo ve větě začíná na stejné písmenko. Například: Oblíbená oprsklá ochechule Oby očichávala opodál odhozené odpadky. ;-)

      Vymazat
    3. ...obezřetně okusujíc okrájenou okurku :-)

      No, já bych to Oby viděla takto:
      Osoba ostrovtipná, otevřená, ochotná, originální, opravdová, obětavá, obratná, odolná, oduševnělá, odvážná. Prostě pořádná rodilá Ostravačka :-)

      Ale máš recht, to písmenkové psaní mě u toho taky trochu cukalo. Na N jsem ještě nic nenapsala, možná časem, teď od toho zas potřebuji chvilku vypnout :-)

      Vymazat
    4. Tlusťjoch z mobilu: ovace obdivuhodné Oby.

      Vymazat
  7. No teda, ty jsi Nádherná! Já si tě, vážně nevím proč, představovala vždycky jako drobnou černovlásku s krátkým rovným účesem. A ty jsi mezitím zlatovláska! Jinak, spěju stejným nečesaným a nestříhaným trendem, protože mi po každé návštěvě kadeřnictví pár měsíců trvá, než se zase dostanu do formy. V podstatě se nechávám dobrovolně vlasově zmrzačit, aby mi to slušelo nejdřív za 3 měsíce:) Jinak mi to plus mínus sedne k mým představám, až na pár výjimek, jako třeba tu nevlídnost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Psice, děkuji :-)
      Jj, ty představy asi má člověk různé, skoro mě až mrzí, že jsem je vzhledově takto nešetrně nabourala :-) Já si třeba jako drobnou tmavovlásku představuji (dle toho kresleného obrázku) Ženu s moly.
      Fakt je, že tohle není doslovný popis, některým slůvkům nešlo odolat a chtěla jsem je tam prostě dostat. A asi jsem tam těch různých dvojích záporů nechala i po korekci víc než dost :-) Neb nevlídná bývám sporadicky - řekla bych hlavně když se se slečnou "ráno na mě nemluvte" ve shonu pereme o koupelnu, kdy ona mívá problém mi ji na ty tři minuty uvolnit - ale to je holt karma, vím přesně, za co to mám. :-)

      Kadeřnictví - úplně Tě chápu a plně podporuji v nestříhané nečesanosti (a pamatuji si i článek, kde jsi to zmiňovala). Někdo má na kadeřnici štěstí a někomu zas vyloženě sluší čerstvý, pravidelně upravovaný střih - ale to spíš kratším vlasům a ty pak chtějí pravidelné udržování (natáčení, fénování, tužení atd.), což třeba mě děsně nebaví, takže mi před lety ty kadeřnické "specialistky" udělaly ve výsledku dobrou službu. Tedy za sebe Ti mohu to "samostříhámí" jen vřele doporučit.

      Vymazat
  8. Hlavně se vyhni tomu, být Nacistická, jinak máš na krku Vladimíra Vladimíroviče!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...ani Nacionalistická, tedy Náramně Národovecká. Stačí, že jsi Nekonformní, a to Nenásilně. Sluší ti být Neostříhaná Nositelka vlasů Nezapletených, žádná Nijaká Nicka. Ty by tě musely hřát i v Nazatepleném domě. Škoda že není vidět tvůj Nivý pohled.

      Vymazat
    2. Uf, nestraš. nežli Nacistická, to už raději Narcistická :-)

      ---
      Děkuji. Jj, hřejí vydatně, v létě až moc :-)
      Na Nový pohled to v dohledné době nevidím - coby osobě Nesmělé a téměř Nefotící se mi trvalo třináct let ukázat vám aspoň záda. Tož tak... :-)

      Vymazat
  9. Tlusťjoch: hezké slovo na N je niněra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, určitě to zní lépe, než ta kobylí hlava :-) I když to anglické hurdy gurdy (dle wiki) je taky docela zajímavé.

      Jinak mi to slovo niněra evokuje zas jiný díl Hurvajze: "Titěra, školník, u telefonu..." :-) /v Pasti na Hurvínka/
      Tj. bez dohledání na wiki bych si představila něco malinkatého.

      Vymazat
  10. Fredy Kruger

    " Když opilý vyšel jsem ze hostince,
    proč já hňup zacházel ku svojí dívce !

    Jááá... na kávě byl se svou Análií,
    jsem celý z ní roztřesen ! miluji jí !
    .... hrníček držím, chci políbit jí,
    však ruka se třásla, já opařil JÍ !
    Vykřikla na mne : ,,Ty wole dutý ,, !

    když miluji, nelze být nakrknutý,
    na holku mou nazrzlou, nestříhanou
    .... trochu jsem ukrknul, zaříhal... ano ....
    Prý to však nebylo ,,ukrknuní,

    alébrž obludné uprdnutí !!!"

    .... za tohle ? dívenka nandá mu !
    Ano ! Bill Šukk dostal přes tlamu !
    Jen ať mu pořádně namydlí !

    .... prý myslel, že sedí na židli
    hlavou !! ( né zadnicí ! ) vykládal ženě !
    Zkrátka : prý seděl obráceně
    a plyny mu vyšly ústy ven !

    Pro Šukka bylo to jako zlý sen,
    když dívka vykřikla : Dosti ! ... a žeň !
    nechoď na rande, pokud máš v ,,hlavě,, !"

    .... Šukk upad´ , vstal, odchází vrávoravě !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo,
      když má hlavu vymetenou,
      nemá chodívat za ženou -
      žádné kecy v kleci,
      to jsou jasné věci.

      Sic kdo krká, k tomu prdí,
      prý si svoje zdraví tvrdí,
      čeho je příliš, toho je moc,
      své drahé otrávil příjemnou noc.

      Řekla bych že vyloženě,
      nechová se pěkně k ženě,
      na něho platí úsloví hnedle,
      škoda té rány, co padne vedle...
      Výchovná pěkně sedla mu facka,
      kdo chtěl by za muže takého fracka.

      PS:
      Má štěstí na milou dívku,
      měla zamknout jej ve chlívku,
      když se chová jako prase,
      ať si sklidí to, co zasel!

      :-)

      Vymazat
  11. Krásně neučesaný text. Ostatně i obrázek. :-)

    OdpovědětVymazat
  12. No teda, to je nálož. Máš (trúfnem si v tomto virtuálnom svete na tykanie) nádherné vlasy. Moje sú tiež dlhé roky nestrihané a verné účesu: nechaj ako rastú.
    Za volantom som veľmi verná svojmu vozítku a osvedčeným trasám :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nikky, určitě, tykání je v pohodě :-) Děkuji. :-)

      Jinak jsem dnes večer asi skončila u Kabátů. Tu Tarantuli v trenkách jsem neznala - a teď je nechám chvilku běžet dál :-)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu blogu i za váš komentář.