středa 4. července 2012

Vyřízení rodiče


rychle shání řidiče



Marodím celkem zřídka.
A téměř nikdy od dětí nechytám střevní virózu.
Ovšem výjimka potvrzuje pravidlo, tentokrát mě to neminulo. A v noci se přidal i muž.

Kdo je ovšem z celé situace nejvíc nešťastný – je syn. Ne, vážně ho nemrzí, že jako jediný z rodiny zatím neobjímá záchodovou mísu.

Jen - dnešek pro něj měl být speciálně slavnostní den.

V jedné výtvarné soutěži porota jeho výkres ohodnotila velkým počtem bodů (teda aspoň ve zvacím dopise to stálo) a umístil se v první desítce ve své kategorii.

Dnes večer si měl slavnostně cenu převzít, velká rodinná výprava se chystala.

Chystala, to je tak maximum, co se dá o naší výpravě říct. Ještě zkoušíme domluvu výletu přes Tomova strejdu, ale tam tomu osobně šanci nedávám.


Samotnou mě to mrzí (což pak teprve Toma), neb v porotě byl (a možná by i ceny předával) Adolf Born – můj oblíbený ilustrátor od dětství.
S jeho ilustracemi jsem měla spojenu spoustu bezvadných knížek – Boříkovy lapálie (plus další díly), Mluvící balík, svůj první dívčí román Kopretiny pro zámeckou paní a spousty dalších.
Přiznávám, že když jsem někdy v knihovně netušila, jakou knihu si ke čtení zvolit, vybírala jsem často ty, které ilustroval.

 No, stalo se.


Ale aspoň jedna pozitivní zpráva – Lucka už do nosu si dává (po třech dnech strachu cokoliv pozřít). Sice zatím jen přesnídávky, ale i to je lepší, než nic.




2 komentáře:

  1. hmmm tomu se říká zákon schválnosti!!! :o(
    to já od Květáka chytám vždy a vše :o((

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jarmilko, to teda fakt jo... Přesně v ten den D - a oba s mužem totálně vyřízení... :-/

      No, nezávidím, chytat tak od dětí vše, co domů snaživě ze školky a školy dosmýčí, tak jsem asi na celoroční nemocenské :-)
      Ale teda včera a dnes byla největší fuška chystat Tomovi jídlo - to mě vždy až otřepalo. A on měl zrovna dnes takovou hladovou náladu... :-)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu blogu i za váš komentář.