pátek 23. listopadu 2012

O pivu to fakt nebude

Pokračování řetězovky


Napiš 11 zajímavostí o sobě – tak znělo zadání. Hm, tak nejdřív se mi zdálo, že nemám co napsat. Pak jsem se zas pro změnu rozepsala tak, že nastal čas redukce. Takže, co jsem asi tak na sebe za ty roky ještě nepráskla? Třeba:

 

Líbí se mi, když se lidi neberou příliš vážně a když si, jen proto, že jsou dospělí, nepřestanou hrát, ať už se slůvky, s fotoaparátem, kartami, doplňky v oblékání, či čímkoli dalším v jakékoli oblasti. (fanatické celodenní vysedávání u PC her ale fakt na mysli nemám)

 

Naopak, nemám ráda politiku ani politiky. Bez rozdílu. V tomto směru bych nenašla oblíbence či uznávanou autoritu, leč rovnou přiznávám, že se ani v dané oblasti hledat nesnažím. Časem se dá mrhat i jinak.

 

Děsí mě fanatismus a tupý dav. Mám mnohem raději, když lidé umí používat vlastní hlavu.

 

Nemůžu sledovat filmy s válečnou tematikou, totéž se týká i čtení knih o válce. Obecně, před filmem s násilím raději sáhnu po komedii nebo nějakém hlavu-mazajícím snímku. (Ano, Deník BJ je na seznamu)

 

Nesleduji seriály (ani na Hercule Poirota a Vraždy v Midsomeru se nedá koukat nekonečně). Zato nepohrdnu sitcomy. Líbí se mi, že se člověk pobaví, zasměje a zároveň u toho nepromrhá celý večer. Nejraději mám anglické, nicméně není to podmínkou. 

 

Ač je sprchování rychlejší, úspornější k životnímu prostředí a šetrnější k tělu, nedokážu si občas odpustit vanovou koupel. Miluji ten slastný pocit s husí kůži po celém těle, když se ponořím do předem napuštěné horké vody.

 

Jsem spíš kalhotová, ale v létě nosím hlavně šaty a sukně, nejraději červené. Od mala nenosím čepice (ani v mrazech), zato bez šátku či šály kolem krku trpím zhruba od září do dubna pocitem, že přinejmenším zmrznu.

 

Kdybych měla domek se zahradou, první věcí, kterou bych si do zahrady pořídila, by byla houpačka. Houpání mám moc ráda, jen v životě by se mi docela hodilo nejen chvilkové ustálení sev rovnováze.

 

Mám velmi nízkou potřebu adrenalinu, jízda na lyžích, kolečkových bruslích a na kole z kopce je už daleko za limitem. Zato velmi ráda tančím, byť zrovna nemám s kým-kde, kdy a v čem. V tanečních jsem měla obzvlášť ráda paso doble, posledních pár let mě dost láká zkusit flamenco.

 

Přesto, že do šatů z tanečních se už nevejdu, jsem momentálně sama se sebou spokojena. Loni jsem dala dolů stanovená kila a cítím se dobře. Byť anorektická modelka ze mě již nebude (né, že by někdy byla).

 

Pořád ještě, ač jsem se zde celkem zabydlela, částečně teskním po Bloguje.cz. A velmi si cením tamějších blogerů, kteří vytrvali a píší dál. Občas se skrze oblíbené blogy proklikávám přes různé odkazy dál a dál, a když nově objevím někoho „ztraceného“, potěší mě to.

 

--------------------
 

Část poslední - otázky – hm, nemusím být ve všem úplně za každou cenu originální a rovnou si od Kaschiky pár těch, na které se mi dobře odpovídalo, vypůjčím. No jo, několik kousků taky zkusím přidat sama:

1.       Jak jsi se dostal(a) k blogování? (kdy, proč)

2.       Máš nějaké oblíbené rčení, citát, motto? Jaké?

3.       Co Tě v poslední době rozesmálo nebo pobavilo?

4.       Na čem si opravdu, ale opravdu pochutnáš?

5.       Co pro změnu vůbec nejíš?

6.       Co děláš s největším sebezapřením?

7.       Co děláš naopak velmi rád/a?

8.       Co se Ti, ponejvíce, vybaví při vzpomínkách na dětství?

9.       Je něco, co bys chtěl(a) ve svém životě udělat jinak, kdybys měl(a) schopnost vrátit čas?

10.   Doporučíš mi Tvůj oblíbený film pro spravení nálady? (nebo sitcom)

11.   V kolik vstáváš a v kolik se reálně probouzíš?

 
A na závěr podotýkám - řetězovka je fakt dobrovolná :-)

15 komentářů:

  1. Můj tradičně konstruktivní komentář: s flamencovým vějířem vypadám moc dobře! Tady jsme na jedné fotce http://fnrsknmer.rajce.idnes.cz/Vesaas/#IMG_2443.jpg

    Dnes jsem vstával v sedm večer, tak na oplátku doporučím dva tv pořady, jeden sitkom, druhý ne úplně: Black Books a The Mighty Boosh.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, Henry, dle fotky soudím, že flamenco by taky mohlo být v seznamu Tvých tužeb (teoreticky). Já s vějířem tančila kdysi v břichotancích - a bavilo mě to, jen ta koordinace celého těla a ještě bebechu v ruce z počátku dost drhla :-)

      U The Mighty Boosh se už konečně chytám, na jednoho z nich jsem nedávno narazila v Ajťácích. Black Books jdu gůglit :-) Díky za doporučení.

      Vymazat
  2. Nominku přeji dobré ráno a pohodový víkend. Také se občas podívám po blogerech z bloguje. Usnadňují mi to tyhle 2 adresy:
    http://avocode.blokuje.cz/seznam-presunu-z-bloguje#more-929555
    http://www.ex-bloguje.cz/seznam.php .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jirko, nápodobně. Ty dvě adresy mám v oblíbených u sebe na počítači, ale u toho není takové velké objevitelské nadšení, jak při tom proklikávání :-) Navíc jsem tak objevila i pár jiných blogů, ke kterým bych se asi jinak nedostala. :-)

      Vymazat
  3. Ahoj Nominku, tvoje otázky jsou hezké ale já se nepřipojím, protože po emigraci z bloguje jsem se rozhodla držet si blog striktně jen kvůli povídkám (s jedinou výjimkou současnou dražbou). Mám sice "vykecávací" žurnál jinde, ale ten je zase v angličtině a tak by ti to bylo naprd... promiň:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Squire, v pohodě, jen jsem Tě chtěla uvést v tom seznamu :-)

      Vymazat
  4. Otázky vedu v patrnosti a děkuji za ně, prozatím jsem stihla první část :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj,
      hned první mě pobavila - tím podobným postojem :-)
      A s tím "předáváním dál" jsi to vyřešila pěkně šalamounsky ;-)

      Vymazat
  5. Taky ráda najdu své minulé oblíbené blogery a u tebe jsem obzvlášť ráda, že ses vrátila. Nebyl čas hledat, ale teď se konečně proklikávám a čtu.
    Mimochodem, taky nenosím téměř nikdy čepice (loni jsem byla nucena při zánětu dutin a skoro jsem nemohla chodit po ulici, přišlo mi, že neslyším a nevidím) a s holým krkem jsem na umření.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, taky jsem ráda, že se dohledáváme :-)
      Ty otázky u Tebe jsou dost fajn - i ty původní i vymyšlené.

      Držím palce, ať se zbavíte těch angín, my už teď na podzim máme taky jeden měsíc v tomto směru odbytý...

      Vymazat
    2. Dík. Tak aspoň tip na sitcom, který mě spolehlivě zbourá - Father Ted. A i Black Books, co psal Henry P.

      Vymazat
  6. ha, tak jsem se do toho pustila, ale kdy to vydám je ve hvězdách, musim vymyslet co na sebe napráskat :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak jsem se do toho pustila, zatím jsem stihla napsat 11 věcí, zítra odpovím na otázky a pozítří vymyslím nové :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Haplo a Cirrat, dobře jseem si u vás početla :-)

    A Elo, šup tam s tím - jestli Tě chuť práskat sama na sebe zatím úplně neopustila :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu blogu i za váš komentář.