pondělí 7. srpna 2017

Technická 2

Odkazy na spící blogy

Původně jsem si chtěla poznačit jen dcery školní perlení při písemkách. Aby tam nezůstalo úplně osamoceno, napadlo mě, že by možná nebylo špatné ten blog trochu oživit, byť mě jímaly obavy, zda vůbec bude o čem psát.
A pak to zas propuklo.
Melu páté přes deváté, mlátím zuřivě do klávesnice, opět mám ten trochu jiný pohled na svět a pro změnu strach, ať si to tady nezahltím... Ale po těch letech nepsání si připadám jak po anti-sacharidovém detoxu nad kýblem zmrzliny a momentálně s tím nejde přestat.

Vlítla jsem do toho teda zas po hlavě a plna chuti dočíst i všechny zanedbávané blogy. Nejsem z toho grogy bohužel hlavně proto, že spousta mých dříve oblíbených autorů spí, tak jako já donedávna...
Děsně se musím ovládat, ať na ty  současně spící blogy nevtrhnu s burcujícími výkřiky: "Probuďte se! A hlavně víc  pište!",   páč moc dobře vím, že já jsem ten poslední, kdo má co vykládat.
Stejně si to aspoň myslím a fakt by mě těšilo, kdyby někteří z dřívějších blogerů do toho taky zas, aspoň trošku, spadli :-)

No, a jak tak pročítám blogy, které žijí, v odkazech či komentářích se proklikávám na další a další zajímavé stránky a začínám se už pomalu ztrácet v cestičkách  - odkud kam jsem se to vlastně dostala. Po delším zvažování zjišťuji, že nastal čas na změnu - a to v panelu "Seznam blogů".
Pro ty nové je třeba uvolnit místo.


Nicméně odkazy na blogy dlouho spící nechci úplně ztratit. Co kdyby se po pár letech třeba taky probudily.  
Proto si zde  udělám takový pomocný seznam, ať vím, kam jednou za čas kliknout, jestli se něco nového neudálo:
- Cirrat -  aktuálnědříve
- Evina Kočkopes
- Manželka bloguje
- O životě s mužem (Nigeria)


Spousta dalších blogů v odkazech za posledních pár let přestala existovat pod mi známou adresou a novou se mi dohledat nepodařilo.
Ty zde přidávám pro případ, že někdo víte o adrese aktuální. Budu ráda za informaci či link na ni:
- Gomba
- Horstova matka
- zkypru  
- Petisee  
- Žrádlo do koníka


Dále blogy, kde jsem dříve chodívala, ale už jsou uzamčeny:
- Buteo
- Squire
Pokud sem majitelé zabloudí a budou se chtít podělit o přístup, přivítám to :-)


No, a do uvolněného seznamu můžu začít cpát ty nově objevené...





13 komentářů:

  1. Kýbl zmrzliny mě pobavil. :-D Snad ho nes..níš celý sama. ;-)

    Jinak, Eliza, Yfča a Petisee jsou na FB, Squire taky, ale tu nemám v kontaktech. Haston a Buteo tam byli taky, ale nějakou dobu už se oba neozývají.... Ostatní tam někteří určitě taky jsou, ale zřejmě pod civilními jmény, tak bych nevěděla podle blogových přezdívek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oby, tak zmrzlina je jedna ze sladkostí, kde špatně odolávám, ale kýbl fakt nedám :-)

      No jo, FB, dnes jsem zrovna od Toma vyslechla kázání, že ženské po čtyřicítce jsou nejhorší FB závislačky, tak pořád váhám, zda tomu propadnout, či ne :-)

      Vymazat
    2. No dobrá, tak celej kýbl mi dávat nemusíš, budou mi stačit dva nebo tři kopečky. ;-)

      Nechci tě ovlivňovat tak či onak, je to na tobě. Například dcera tam byla, ale zrušila účet, že jí to nějak nesedlo. Každému vyhovuje něco jiného a těžko bez vyzkoušení vědět, jestli se to oplatí nebo ne. Člověk na tom fejsbuku opravdu někdy těžce uvízne...

      Vymazat
    3. Oby, tak myslím, že podělit bychom se mohly. Včera jsem předvedla (po čase) pevnou vůli a odolala točené pistáciové - a to je co říct :)

      Na ten FB asi časem taky budu muset - aspoň si to osahat, než si ho založí Lucka - ono se jim to pak hodí i kvůli školy. Ale nechce se mi do toho, ať tam moc neuvíznu (kór, když se teď zas zasekávám na blozích)...

      Vymazat
  2. Já jsem hlavně překvapená, že vůbec akutní blogovací ataka existuje!:) Přijde mi, že jakmile blog umře, tak je šance na zmrtvýchvstání asi jedno promile. Tak v sobě tu psací zuřivost konstantně udržuj:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Psice, tak to já jsem z toho překvapená možná ještě víc a dá se to vysvětlit snad jen tím, že to jedno promile jsem musela mít v krvi, když jsem sem zas vtrhla :-) (a možná mě trochu povzbudilo, že jsem si vzpomněla na heslo a ono fungovalo)

      Ještě před pár měsíci jsem si přitom říkala, jak je fajn, že už na tom počítači netrávím tolik času a jak je dobře, že už mě to k tomu blogování netáhne... :-) Ani nevypovídaná si nepřipadám, jak tomu bylo na konci mateřské...

      Vymazat
  3. Ve své čtečce (používám Feedly) mám nastavenou "detekci pohybu" na neaktivních blozích, se kterými jsme se v uplynulých blogovacích letech nějak zajímavěji protli. Čas od času mě překvapí nějaké to znovuzrození, ale bývá to jen výjimečně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čerfe, tak přiznám se, že ke čtečce jsem ještě nedozrála :-) Ale už o ní teď slyším podruhé, tak nad ní vážně pouvažuji - fakt je, že občas přehlédnu nový příspěvek i v těch aktuálně sledovaných blozích na liště.
      Dokonce mám pocit, že prostředí Bloggeru ji snad přímo nabízí (je tam lišta Seznam četby, to by mohlo být ono). Asi to po návratu z dovolené prozkoumám - a povede-li se, nacpu ji k prasknutí :-)
      Díky za upozornění.

      Vymazat
  4. Bez čtečky bych to vůbec nedávala. Vřele doporučuji. Také používám Feedly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, budu se muset časem na to kouknout, ta boční lišta je fakt hůř přehledná.
      Aha, teď se dívám, že to je pro android, já jsem nejčastěji na noťasu, tak asi nejdřív prozkoumám ten nástroj tady v bloggeru.

      Vymazat
    2. Báro, a ještě jsem se Tě chtěla zeptat, jak se Ti povedlo dát na bok blogu ten odkaz na poslední komentáře? Mi se ten původní nějak rozdrbal a nový se mi nepovedlo ani najít, ani z netu zkopírovat tak, aby fungoval...

      Vymazat
  5. Já na blogu odkaz na poslední komentáře nemám. Teď jsem to hodně osekala, zrušila jsem i odkaz na Twitter. Když jsem to tam měla, bylo to někde v nastavení Bloggeru.

    OdpovědětVymazat
  6. Pozn. pro mě - kdybych někdy zas zapomněla přihlášení na blog, tak účet je:
    nominek.bloguje@gmail.com.
    Heslo původní, z dob sledování Comebacku.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu blogu i za váš komentář.