pondělí 1. března 2010

Auto. Zas.

Nebudu to zapírat, leze mi  i do snů. 

Co - do snů!?! Noční můry to jsou!!!

   

Třeba ta z minulého týdne:  

Po klasické anabázi s parkováním (ano, i ve snech bývá problém najít volné místo), jsme tak normálně s rodinkou venku, před panelákem v Ostravě, mořský příboj nás zve k dovádění ve vlnách. Mi se do vody moc nechce, přece jen, je ta zima, že... Ale ty vlny jsou trošku větší, to vypadá zajímavěji, tak se nechat pěkně zhoupnout - skočím tam, i v zimním oděvu - nevadí, prostě  tomu super pohoupání na vlnách nejde odolat...

...ale vlny se nějak zvětšují. Těsně před první něcojakotsunami vlnou mě rodinka vytáhne z vody a pak teda jen koukáme na pár těch obřích vln, které se za moment zase stahují zpět. Jenomže, ony se nestahují samy. Berou sebou plovoucí auta  (přesně tak, obvyklý snový děs - krádež vozu).

Takže si představte ten pocit - všude okolo plavou auta... Co plavou, jsou odnášeny směrem z Ostravy na Frýdek. Sakra, tam už je rychlostní komunikace, kde pak to své pracně zaparkované auto budu hledat?! I v tom snu si jasně uvědomuji, že prostě to zelené!!! nenajdu... (všímáte si dobře, další oblíbený prvek - auto sice neukradené, leč k nenalezení)

V okolí domu fakt není, pár aut plave i v protisměru, nevzdávám se naděje, že se objeví i nějaké to zelené, co by teoreticky mohlo být mé... Nic. Samozřejmě...

Naštěstí si uvědomím, že jsem zaparkovala na úplně jiném místě a tam mi auto při zpětné (zlodějské) vlně zadrží parčík. Vskutku, mé hnusně zelené přibližovadlo je tam, jen je ještě potřeba z motoru vybrat sníh.... Logicky.

                   

  

Ta nedávná můra s plovoucími auty na chvilku vyžduchla jinou oblíbenou - kdy jedu, blíží se křižovatka - a já zjistím, že jsem si po manželovi neseštelovala sedadlo a tudíž ani v nejmenším nemám šanci na tu brzdu dosáhnout...

Pravděpodobně hluboce zakořeněný zážitek z dob, kdy mě ráno v zimě brával muž autem do práce, a zatímco škrabal sklo, já měla za úkol nastartovat. Ačkoli nejsem zrovna malé pivo, bylo vždy třeba sesout se na kraj sedadla až jak to jen šlo a špičkou se snažit dosáhnout na spojku... Neskutečný výkon!

  

  

Takže to shrnu, k osvědčeným stálicím:

„Pomóc, nemůžu zabrzdit!"

„Sakra, kde to zaparkuji?"

„Kruci, ukradli mi/nemůžu najít auto!"  

přibyl dnešní nováček - „Jejda, odplouvá nám vůz, v motoru má sníh...".

  

  

  

Asi netřeba odůvodňovat, proč tak často píšu o autech...

...

...

Je víc než očividné, že nezbytně potřebuji auto-terapeutickou ventilaci...

  

  

-----------------

Jo, a do typologie řidičů jsem zapomněla doplnit:

- řidič tankista                vyskytuje se pouze v zimních měsících... Myslím, že netřeba dodávat víc... Snad jen, že s velkou pravděpodobností nebývá vlastníkem garáže.

  

18 komentářů:

  1. Teda mi se v noci zdálo o nějakém chlápkovi, a teď si mě s tím Tvým snem tak dohukala, že jsem úplně zapomněla, kdo to byl. ;o)))

    OdpovědětVymazat
  2. Úplně chápu ten děs!
    Mně se zdává o autě pravidelně, vždycky den před prací. Musím jezdit autem (jinak bych to logisticky nezvládla) ale práci mám v \"zóně\" (v tomto místě zcela nesmyslně, neboť tam nikdo nebydlí a místa na parkování tam bylo vždy spousty) auta tam navíc odtahují i třikrát denně (snadný výdělek):(.
    Přímo před budovou je sice malinké parkoviště pro zaměstnance, které je pochopitelně v čas, kdy jezdím beznadějně plné. Já pokaždé trnu hrůzou, jak to vyřeším.
    A je to pro mě takový stres, že se mně také o tom pokaždé zdává...
    J.

    OdpovědětVymazat
  3. [1] Jéje, Oby, tak to se vážně kaju. Připravit Tě o dozvuky snu s chlapem, to jsem opravdu nezamýšlela :-))

    OdpovědětVymazat
  4. [2] deepwell, tak to Ti upřímně nezávidím!!! To by se mi nejspíš už ani o ničem jinem než parkování nezdálo :-/
    Nemáte k dispozici nějakou tu kartičku \"lékař ve službě\" nebo něco takového, co by trošku parkování usnadnilo? To musí být vážně dobrý stres.
    Kdybych v práci fasla auto a měla jed to centra, tak se taky klepu. Naštěstí doufám, že to nehrozí...

    OdpovědětVymazat
  5. Všechno chápu. Parkovací sny chápu. Krádež auta chápu. Brzdy chápu.

    Ale sníh v motoru mě rozsekal :D

    OdpovědětVymazat
  6. Šmarjá, já být Tebou, radši nespím, nebo když už musíš, tak rovnou v autě, aspoň ho pak nebudeš muset hledat a když Tě probudí noční můra, hned se uklidníš, neboť autíčko budeš moct i zkontrolovat, zda nemá třeba někde sníh, nebo tak!!!

    OdpovědětVymazat
  7. [5] Cirrat, já v tom snu chápala i tohle :-) Ale myslím, že holt ta letošní nadílka se mi nacpala trošku pod kůži... :-)

    OdpovědětVymazat
  8. [6] tazinko, toho bohdá nebude, bych postel svou opustila! To si radši sem tam střihnu nějakou tu můru :-))

    OdpovědětVymazat
  9. Nominku, ještěže nemáme auto. S mými řidičskými neschopnostmi bych ty sny mohla zapisovat a prodávat jako scénáře na horory.

    Ale i bez auta se dá zajímavě snít - to když se mi v noci na včerejšek zdálo, že se stěhuji od rodičů! Což se ve skutečnosti odehrálo už před šesti lety:o)

    OdpovědětVymazat
  10. [9] squire, že by lehké dejavu? :-) No, třeba ten můj brzdící sen začal už před více než deseti lety... Ale mezi námi, občas mívám sny i o MHD - a většinou taky nic moc... :-)

    OdpovědětVymazat
  11. [6], [8] Nomi, v aute nespat!!! To bys nam pak mohla byt ukradena/mohla uplavat, a to si jiste nikdo z nas nepreje. Pekne se drz postele, delas to spravne. ;o)))

    OdpovědětVymazat
  12. Kartička \"lékař ve službě\" odtahující městské policisty jen podráždí ke zlomyslnému smíchu a odtahují nadále s větší chutí :(
    Překvapivě více se mně osvědčila prošlá, použitá kartička pro jednorázový dvouhodinový parking v \"zoně\"...
    Nezabere na 100%, někdy se najde šťoura policajt, který se na datum a hodinu kouká, ale dost často opravdu stačí jen ta kartička, a to že je použitá si nikdo nevšimne.
    To jsou ta klamná předpokládání ;) ;)
    J.

    OdpovědětVymazat
  13. [11] Oby, a ještě bych mohla navíc zapadat sněhem... Jasně, neboj, postele se nevzdám!! Když se ani dětem nepodařilo mě z ní natrvalo vyžduchnout, auto je bez šance rovnou :-)

    OdpovědětVymazat
  14. [12] No, deepwell, tak to koukám. Asi ještě nepotřebovali nutně lékaře...
    Ale máš pravdu, manžel taky kdysi v práci používal jeden parkovací lístek cca týden a téměř vždy to vyšlo. Stačilo, že něco za sklem je...

    OdpovědětVymazat
  15. se dnes nezdálo nic :(( co já jen hodím na blog :o)))

    OdpovědětVymazat
  16. Mně se v poslední době zdává o velmi mladých mužích, že se do mě zamilovávají...tak to je opravdu mimo realitu, ale hrozně příjemné to je :-). Jinak se mi pořád opakují sny o jízdě autobusem, vlakem, dobíhání (vždycky stihnu) a jízdách načerno...furt dokola. Možná by to taky stálo za nějaký rozbor.

    OdpovědětVymazat
  17. [15] Gombo, vůbec nemám obavy, že bys na něco nepřišel! :-)

    OdpovědětVymazat
  18. [16] F. - a ti velmi mladí muži mají řádově kolik měsíců? :-)
    Ale normálně jsi mi připomněla dnešní sen, kdy jsem taky s jedním pohledným kolegou z práce (u
    Tebe varianta velmi mladý muž) jela v tramvaji (Ty v buse)... akorát on pak šel v hotelu na pokoj k manželce a já v tom snu musela za hodinu do práce... Ty konce nemám nějak vychytané. Doufám, že ty Tvoje mají lepší vyvrcholení :-)

    Rozbor? - to snad raději ani nééé :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu blogu i za váš komentář.