neděle 20. února 2011

Rachitická smraďoška s tlustým břichem

Já?

 

Do určitého věku dětí je pro ně jejich maminka dokonalá, nádherná, bezkonkurenční...

Ale děti se holt taky vyvíjejí...

   

   

---

Při každovečerním uspávání mě při mazlení synátor chytne za zápěstí... a jak tak zuřivě roste, nastane čas, kdy mi ho bez problémů jednou rukou obejme. Asi ho to samotného překvapí, neboť se záhy dozvím:

„Mami, ty jsi kost a kůže.“.

Nicméně, než se stihnu vcítit do role supermodelky, syn bohužel dodá:

„Až na to tlusté břicho.“...

Eee? Naprázdno polknu a při představě rachitika s obřím břichem se až otřesu. Dítko tedy raději požádám, ať mi už tolik nelichotí...

  

   

Většinou mě v těchto stavech prudkého poklesu sebevědomí lehce utěší dcera. Stále je ještě ve věku, kdy jsem pro ni maminka „nejklásnější“. Ovšem, i zde se již občas vmísí drobné zádrhely.

„Pojď Luci, přitulím tě.“ nabídnu uspávací fintu.

„Ble, smldíš!“ sdělí mi upřímně s nehraným odporem v ksichtíku...

    

No jo, on ten šampon s dehtem fakt nevoní, ale na lupy (které se mi udělaly po stresech posledních dvou měsíců) prostě zabírá.

    

    

  

Dobrá, ať vás příliš neděsím, šampon už zabral (navíc největší utrpení bylo fakt moje, když se mi v noci smradlavé vlasy šmrncaly přes obličej) a BMI, jak jsem nedávno na internetu zjistila, mám, i navzdory jisté špatně zvládané závislosti na Nutele, horké čokoládě a Pikau, zatím OK... (neboť jak manžel nedávno briskně podotknul: „Máš výhodu, že jsi vysoká, ta kila navíc se na tobě líp rozloži a zatím nejsi jako koule“).

  

  

Mimochodem, taky vás občas přílišná upřímnost okolí tak trochu...

... štve?!

 

57 komentářů:

  1. Nomi, někdy je to ale zase naopak, ne :-)? Třeba když děti koukají na pohádku s princeznou a řeknou: \"To je máma\". V mém případě by to tedy řekly spíš při pohledu na Ježibabu... :-).

    OdpovědětVymazat
  2. Zkus víc chromu, nebudeš mít tolik sladkých chutí, nepřekyselí se ti tolik organismus, bude míň unavený a lupy se taky třeba srovnají. Ale chápu, že nějaký doping je třeba ;-)Co raději přejít na banány, jsou taky dobrý na psychiku aj..?

    OdpovědětVymazat
  3. Bez čokolád třeba já neumím... :-) Banán tu chuť nezažene... :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Nojo, jenže na čoko chutě lze aplikovat hořkou č., ta dá drogu bez tolika cukru a tuku ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Prvorozený mně tuhle zalichotil slovním spojením, že \"jsem tlustá tak středně\" a abych náhodou nemohla být hrdá aspoň na své psychické přednosti, vylepšil to vzápětí větou: \" Maminko, uvědomuješ si, doufám, že tvá angličtina není nejlepší?\"...
    No co nadělám ;)
    J.

    OdpovědětVymazat
  6. [1] Janiko, je fakt, že období puberty přece jen ještě v nedohlednu, takže povětšinou je matka zatím tak nějak spíš v normě, u té mladší i nad normou. Dík dlouhým vlasům občas i ta princezna padne, to jo :-) Ale nedávno jsem zmiňovala u Báry, už jsem byla oslovena i \"superženadrsňačka\"... :-)

    OdpovědětVymazat
  7. [2] Bosorko, kdysi jsem si, za účelem potlačení chutě na sladké, koupila Biochrom. V životě jsem neměla tak obrovskou chuť na čokoládu, jak když jsem ho užívala... :-)
    Obecně tlačím spíš na pomeranče a mandarinky - ta Nutela a Pikao jsou jen obří slabosti, o kterých vím - a proto je nejlepší prevencí je nekupovat. I když kdysi jsem dělala ochutnávkové akce na Nutelu - a řeknu Ti, že lepší odvykací kůra neexistuje. Po prvním týdnu, kdy jsem se jí přežrala, jsem ji pak dobrý rok nemusela ani vidět :-)

    Lupy jsou už v pohodě, to byla tak dvoutýdenní záležitost. Ten šampon s dehtem je na to opravdu skvělý (jen teda brutálně smrdí)

    OdpovědětVymazat
  8. [3] Koníku, tak i ten banán se dá koneckonců polít čokoládou :-)

    OdpovědětVymazat
  9. [4] Fakt je, že když si člověk zvykne na hořkou, tak ty ostatní se pak málem nedají ani jíst... Občas, když neodolám a nějakou tu mléčnou si uždibnu, tak nechápu, jak jsem to kdysi mohla tak milovat...
    I tu horkou čoko mám ráda jen hořkou - a tu mi naštěstí nikdo doma nekrade .-)

    OdpovědětVymazat
  10. [5] deepwell, to je prostě dokonale přesné, jak děti umí ty své rodiče ohodnotit :-)))
    Já osobně jsem donedávna pro syna byla \"tlustá, ale míň než babička, spíš jak Adélka ve škole...\" Prostě, není nad přesné zhodnocení rodičovských kvalit :-))

    OdpovědětVymazat
  11. Po hořké čokoládě se netloustne, navíc je docela zdravá ...
    http://www.rozhlas.cz...oce--847789

    Ze života, lze sníst ročně vlastní váhu v čokoládě a přitom si udržovat velikost 36/38 ... :)

    OdpovědětVymazat
  12. chuť na ni, je věčná ... A ohodnocující slůvka našich dětí taky. To mi můj syn,když mu bylo asi pět a mně asi 31, řekl, když jsem vyšla ze sprchy v županu ještě s mokrými vlasy: Mami, ty vypadáš jako mladá :-)

    OdpovědětVymazat
  13. najlepšia (a najzdravšia) čoko obsahuje minimálne 70% kakaových zložiek.

    OdpovědětVymazat
  14. to je hrozné! podľa nadpisu by som si myslel, že si dieťa z biafry...:-)

    OdpovědětVymazat
  15. No a pro nejtvrdší čokomilce co chtějí být zdraví jsou nepražené čokoládové boby. Obsahují všechny živiny a zejména antioxidanty, které se jinak při pražení zničí. http://www.tvujdum.cz...ate-je.aspx

    OdpovědětVymazat
  16. [11] Jake, tak takové odkazy jsou celkem sympatické :-) (určitě o sto procent víc, než ty na ostravské ovzduší) :-))

    Simtě, a jak se to povedlo udržet? Sportem, či se nejedlo nic jiného? :-)) Ale zní to lákavě :-)

    OdpovědětVymazat
  17. [12] :-))) NULI, ty hlášky dětí jsou prostě nepřekonatelné... Mě vždycky tak děsně mrzí ta má zapomnětlivost, chjo.

    OdpovědětVymazat
  18. [13] hastone, tak 70 % je maximum, kdy mi chutná. Nejraději okolo šedesáti :-)
    Zkoušela jsem i tu devadesáti procetní, ale to neprošlo, brrr :-)

    OdpovědětVymazat
  19. [14] šmarjá, nestraš, to mě ani ve snu nenapadlo. Mi to evokovalo spíš nějakou hororovou obludu z bažin, či tak něco :-) (\"postavičku v sexi tričku měla hamham\")

    Upřímně, mě to synovo všerejší zaškatulkování dost pobavilo, to prostě nešlo nechat si pro sebe. Akorát jsem to, blbec, řekla i muži - a ten se mi dnes drze chechtal (i když jemu už syn tloušťku diagnostikoval taky, a to dokonce dřív než mi) :-))

    OdpovědětVymazat
  20. [15] bosorko, a Ty už jsi je zkoušela? Já nevím, jestli bych to ustála, i když minimálně za zkoušku by to stálo.

    Jinak se teda, nad přiloženými odkazy přiznám, že o té čokoládě prostě i ráda čtu. Nedávno jsem si tak pochutnávala na reportáži z čokomasáže v magazínu Fronty :-)

    OdpovědětVymazat
  21. Mám je koupený, až postupně dojedu darovanou megabombošku Merci, dojde i na ně ;-) Mě to na kila moc nejde, jen si myslím je blbý konzumovat ten bílej cukr, překyseluje se tělo a jsou s tím spojený další problémy. Každopádně už nějakou dobu debužíruju jen kvalitnější kusy ;-)

    OdpovědětVymazat
  22. [21] Tak to určitě pak dej vědě, jak degustace dopadla! :-) Až zas půjdu do zdravé výživy doplnit zásobu rozinek v karobu, tak se na to zkusím poptat. Trochu mám i obavy, že to tu jen tak sehnat nepůjde...

    S těmi bílými cukry máš pravdu. Teoreticky to vím, prakticky občas ujíždím... :-/

    OdpovědětVymazat
  23. Ok, už je kupodivu leckde mají.

    OdpovědětVymazat
  24. Holčičky jsou asi všeobecně kritičtější, Čaky taky vyhodnocuje mé špíčky, zatímco Gremlini si jich taktně nevšímají:-), na druhé straně mi Čaky zase nikdy nezapomene říct, že krásně voním, shodně pak všichni říkají \" to jídlo je výýýborné a nikdo nedělá tak dobré saláty!\" :-)), ale já sem jen bába, že jo, myslela sem si, že pro děti jsou rodiče nejkrásnější!:-)

    OdpovědětVymazat
  25. Mod...ehh.Ano, do urcityho veku.Pak uz to je jina :)))

    OdpovědětVymazat
  26. Jak už jsem psal jinde, mám přítele, který nepovažuje jezení čokolády za \"skutečné jezení čokolády\", není-li jí aspoň dvacet tabulek (tedy dvě kila). Já sníst dvacet tabulek, v životě už se na čokoládu nepodívám, jak podotkla\'s u Nutely.

    Jo, víčko je u Sallynky, moc děkuje!

    OdpovědětVymazat
  27. [24] Mod., tak u nás to je opačně. Krom výjimky s Polytarem, jsem zatím pro dceru nedotknutelná - a užívám si to. Těch lichotek, co jsem od ní nachytala jen od napsání tohoto článku... Schovávám si je do zásoby, na dobu puberty, neb pak už z té lopatky spadnu, o tom žádná...
    Syńek začíná být od nástupu do školy kritičtější, ale zatím tam necítím náznak toho, že bych pořád nebyla na špici (byť už obdržel jednu nabídku k sňatku)... :-)

    OdpovědětVymazat
  28. [25] L., myslím, že máš stopro recht. Málokdo je pro děti v pubertě tak otřesně trapný, jako jejich rodiče... :-)
    Kéž by ten čas tak neletěl, ať se ještě chvilku můžu hřát na výsluní... :-))

    OdpovědětVymazat
  29. [26] Henry, že by tip na odvykací kůru? :-)) Musím říct, že až jsem čokoládozávislák, tak tohle bych teda při zdravých smyslem dát nemohla (ani s příslibem odvyknutí...) :-)
    Ale fakt je, že mi tahle zmínka dříve unikla - opravdu koukám...

    No, víčka, pár pro Tebe odložených mi Tomík zlikvidoval... Ale třeba se zas někdy obětuji :-))

    OdpovědětVymazat
  30. [29] Jen abych to upřesnil - neučinil jsem tu zmínku tady, ale u Oby.

    OdpovědětVymazat
  31. [30] No, Henry, ale i tak by byla škoda, kdyby mi utekla. Takových zmínek není nikdy dost. Už nebudu mívat kruté výčitky poté, co zuřivě najedu na polovinu tabulky :-))

    OdpovědětVymazat
  32. Zkusila jsem ty nepražený boby. Takovej čokooříšek. Když si člověk zvykne na tu změnu, má šanci tím pokrýt čokoabsťák zdravě. Chce to vyzkoušet. Mě to neva. Dobrý je, že mě třeba stačily tři kousky. Přejíst se tím asi nedá a brzdí i cena ;-)

    OdpovědětVymazat
  33. Nomi, hihi, když jsem si přečetla, že jsi \"kost a kůže\", chtěla jsem urychleně hodit záchranný pás - Tomášův vynález \"lipopumption\". Musím říct, že jsem si i tak trochu oddechla, že ji zatím nepotřebuješ... ;o)))

    OdpovědětVymazat
  34. [32] bosorko, tak pojem čokooříšek zní docela lákavě :-)
    Zítra jdu do centra, tak se to pokusím někde sehnat. Jsem zvědava, zda budu úspěšnější než při nákupu eukalyptu... :-)

    OdpovědětVymazat
  35. [33] No, Oby, \"fat deprivation\" mi posledních pár let fakt nehrozí. S díky musím Tomův vynález odmítnout... :-)))

    OdpovědětVymazat
  36. Nečekej, že to ale bude sladký, je to jako 99% čokoláda v křupavé formě pro uvědomělé čokoholiky ;-)Když doma nebudeš mít jinou (sladší) formu, je šance si dát tři a mít klid. Pak se ukáže, zda ta čokozávislost není i sdružená se závislostí cukrovou;-)

    OdpovědětVymazat
  37. [36] bosorko, tak si myslím, že tam ta cukrová bude... Ale stejně se na mě dívali jak bych spadla z višně, když jsem to včera sháněla... :-)
    Tak jsem si koupila fair trade hořkou 70 % a vyřešeno :-))

    OdpovědětVymazat
  38. Taky je to řešení. Jen ty boby jsou zdravější tím nepražením. Po tunách se toho taky ale nesní a to je plus ;-)

    OdpovědětVymazat
  39. to mi taky každý říká, že se mám, že když jsem vysoká, tak každé kilo navíc se má kde rozložit! :o))

    OdpovědětVymazat
  40. Náš synek pronesl u oběda: \"Tati, ty jíš jako obří rypadlo!\" :-D

    OdpovědětVymazat
  41. Nomi, tak jsem si říkala, že se mám, že ve mne ještě potomci vidí vílu a princeznu. A včera večer při tulení Kryštof dí: Mami, to jsou tvoje nohy? Já: Ano. K.: Ty je máš chlupatý jako nějakej pán.
    Tak jsem ztratila iluze, už jsme na jedné lodi. A já jsem kapitán. :-))

    OdpovědětVymazat
  42. výborně jsem se pobavila a díky bosorčině osvětě i dozvěděla spoustu užitečných informací. :)
    Já tedy taky přirozeně přešla na hořkou čokoládu, mléčná už mě nebere. Kupodivu ji upřednostňuje i Mladej, asi má rozum dřív než maminka. ;)

    OdpovědětVymazat
  43. Na me jsou deti zatim docela hodny...
    I kdyz holka rikala:\"To ja vim,proc nemas svicky na dortu,protoze by jich tam bylo tolik,ze bys to nesfoukla\".
    :))

    OdpovědětVymazat
  44. [40] Luci, tak to musel být tatínek zajisté nesmírně polichocen :-))

    OdpovědětVymazat
  45. [38] bosorko, neboj, nevzdávám to. Až na ně někdy někde narazím, tak jim určitě příležitost k prubnutí dám :-)

    OdpovědětVymazat
  46. [39] jarmilko, zrovna nedávno jsem v Hurvínkovi zaslechla slušnou hlášku o tom, že lidé nemívají ani tak \"nadváhu\", jako spíš \"podvýšku\" :-)))

    OdpovědětVymazat
  47. [41] Evi, tak nám holt už nezbývá, než ocenit, jak máme krásně pravdomluvně vychované dítka :-))
    Vítej na palubě :-)

    OdpovědětVymazat
  48. [42] Pet, a víš že dcera taky je naučená na hořkou a mléčná jí tak moc nejede - a synek, ten má holt smůlu. Buď si musí nechat chutě zajít, nebo se přemoct a jíst tu hořkou :-) Mléčnou doma máme jen výjimečně (i když, poslední dobou mám chuť už i na tu) :-)

    OdpovědětVymazat
  49. [43] Cheo, ještě jednou vše nej k těm dnešním půlkulatinám. Teď máme do května stejně :-)

    OdpovědětVymazat
  50. padla na tebe jarní únava? :-()

    OdpovědětVymazat
  51. Prave se jdu zeptat na to samy, na co se pta Pavel!

    OdpovědětVymazat
  52. Ahojte oba, ráda vás vidím. Žiju... a brzy se snad polepším :-)

    Teď jen ...
    vybité baterie,
    absence energie
    a špetka letargie
    ...
    Hmm, to mě nezabije... :-))

    (zanedlouho to tu beztak zas zahltím) ;-)

    OdpovědětVymazat
  53. Jen zahlcuj! :) Vem si energii ze sluníčka jako ja!:)

    OdpovědětVymazat
  54. šup šup, tak kde jsi ty rachitická smraďoško!!! :o)))

    OdpovědětVymazat
  55. No, jarmilko, taky si už nějakou dobu říkám, že jako takový poslední plonkový článek jsem mohla nechat nějaký s lichotivějším názvem :-)))

    OdpovědětVymazat
  56. ... dneska máš svátek, tak vše nej!!!!!
    Číst Tě zatím nestíhám (jakož ani jiné mé oblíbence), ale až budu mít jednou ten klid a pohodu, tak se na to vrhnu, tenhle článek je super!!! :-)

    OdpovědětVymazat
  57. [56] Jééé, Kash, ani nevíš, jak ráda Tě tady vidím :-)) Díky za přáni - akorát že jsi mi nenápadně provalila krytí :-))) No, máme to teda společné, agenc CIA nebude ani z jedné z nás... ;-))

    Až někdy začneš mít čas a budeš dočítat své oblíbence, tak se z toho buď picnu, nebo začnu o Tebe mít vážně strach :-))
    Opatruj se a někdy zas v bleskové rychlosti nakoukni :-))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu blogu i za váš komentář.