neděle 18. dubna 2010

Absolutní hluch

vlastně - Jeden trošku delší komentář k článku od Henryho 

Tak se vracíme zas z jedné rodinné oslavy (ty mimochodem nejsou mé hobby), u počítače nával - manžel, pak novězrodivší se gambler (rozuměj syn) - a konečně, dík odlákání rodiny na kus žvance do kuchyně, je chvilka i pro mne.

 

Sednu si tedy honem k noťasu a jako vždy, zamířím na bloguje. Hm, ke komu bych tak nakoukla nejdřív? No, u Henryho jsem ráno nestihla vše dočíst, tak šup na návštěvu.

Docela dost zajímavý článek. Ten mi nějak utekl. Prolétnu ho fofrem, přece jen je třeba za chvíli dát příšery do hajan. Později si ho pročtu v klidu. Ještě komentáře... No, jsou tam nějaké odkazy, však jsem si už u článku říkala, že by se nějaký hodil...

  

Tak jsem si klikla na odkaz ze sedmičky. Zesílím zvuk - a ono to zní tak dost divně. „Co jsi to tu, probůh, Henry dal?" říkám si. Takový nepříjemný  a monotónní zvuk. No, ale dám tomu ještě minutku, dvě šanci - třeba se to nějak vyvrbí. Přece takové šílenosti by Henry nedoporučoval!!!

Přijde ke mě manžel a říká: "Vypni to, já ten zvuk nesnáším!"

Tý jo, a ještě mě budou doma utiskovat. Si ani nesmím na chvilku pustit trošku hudby? Na doporučení?? Tss, to určitě - „Nevypnu!" odpovím vzpurně (mám odkoukáno od dětí)

„Vypni to!!" stupňuje manžel důrazně požadavek!

No, jasně. To je regulérní útisk, diskriminace a kdoví co ještě. „Nevypnu! Copak si tu nemůžu ani chvilku poslechnout jednu písničku!!" durdím se, i když je mi jasné, že je vážně nějaká divná. Nic moc!

„Já už jsem na to úplně alergický!!!" začíná vzteky fialovět manžel. Sic nevypínám, přesto musím uznat, že se mu ani nedivím. Je to vážně příšerné! Pořád, pořád stejný hnusný zvuk.

„Proč tam Henry takový děs uváděl? A proč je na You Tube ta samá písnička v tolika verzích. To se všichni zbláznili?" přemítám a mezi tím dumáním ke mě pronikají manželova slova:

...

„To je přece ta hudba z té pitomé hry, co měl před chvilkou rozehranou Tomík!"

 

Nějak nechápu. Zřetelně vidím, že mi tam přece, přímo před mýma očima, najela teď už další verze, tentokrát v podání Boba Dylena (byť teda zní záhadně pořád stejně).

Jest mi to zopakováno tedy ještě jednou. „E-e?" Podruhé...

  

A najednou ho vidím. Ano, to druhé internetové okénko na liště... Uááááá

Připadám si natvrdlejší než velikonoční vajíčko.

Hru nemilosrdně odstřelím - a najednou - konečně slyším ... opravdu příjemnou, pohodovou melodii...

  

Promiň, Henry, že jsem (byť jen na dvě minuty) pochybovala o Tvém vkusu!

 

Pardonne moi

 

15 komentářů:

  1. Já byla tehda tak vyřízená, že jsem si naštěstí ani žádnej odkaz u Henryho neproklikla, jinak mě mohlo potkat podobný neštěstí. Též tu Tom furt nechává hrát cosi na liště, a že je otevřených i sedm nebo víc okýnek, trvá mi to, než hříšníka najdu. Většinou celkově zavřu zvuk, jinak mě ještě opepří Tom, že jsem mu vypla hru v polovině. ;o)))

    OdpovědětVymazat
  2. lední brtník18. dubna 2010 v 2:05

    všichni rodinní příslušníci mají mít svoje vlastní přihlášení. (dají se s tím taky nastavovat různá práva, ale to teď není důležité)
    já nejsem zvědavý na jejich plochu, jejich historii prohlížeč a vyhledávání, na jejich uložené stránky nebo hesla - a jim je zase pendrek po těch mých.
    čili odhlásit, přihlásit sebe, a je mi fuk co mu kdesi hrá(b)lo.

    OdpovědětVymazat
  3. He he. Omlouvat se netřeba; hlavně, že ses dostala k hudbě, na kterou jsem tam odkazoval, byla by škoda ji neslyšet.

    OdpovědětVymazat
  4. [1] No, Oby - On dostal Tom rovnou příkaz to po ukončení ztlumit - a zrovna včera ho poprvé uposlechl. No, a to mě tááák zmátlo... :-)
    Já jen nechápu, většina těch her má zvuky opravdu extra děsné - asi aby to vymytímmozku bylo dokonalé... :-/

    OdpovědětVymazat
  5. [2] lkední brtníku, tak jsem na boční liště viděla kousek Tvého komentáře: všichni rodinní příslušníci mají mít svoje vlastní... - jsem myslela, že počítač.

    Takové elegantně jednoduché řešení mě ani nenapadlo. Jen, když pominu fakt, že moc nevím jak na to, asi by se mi to nepodařilo doma prosadit...
    Ale pokud máš třeba tip na stránky pro PC začátečníky, kde by se to dalo naučit, určitě budu za odkaz ráda :-)

    OdpovědětVymazat
  6. [3] Henry, až zas budu mít večer chvilku klidu, pustím si s radostí i ty další.
    Přes den se na net dostanu jen když jede zároveň i nějaká pohádka - a to by mělo podobný efekt, jako včera :-)

    OdpovědětVymazat
  7. [5] Nomi, to tedy ano! Kápla jsi na to, KAŽDEJ by měl mít svůj vlastní počítač. Jsem pro. Já mám v tomhle směru kliku, že moje mládež povětšinou ráno dlouho chrní, ale zato přes den, hlavně o víkendu, hrajeme přetahovačku o počítače. ;o)))

    Jdu si kliknout na Henryho odkaz, ať si taky něco užiju! ;o)

    OdpovědětVymazat
  8. tak funguje - každý vlastní počítač ... s výjimkou mé drahé, není počítačovým nadšencem, takže jí stačí jednou za 1-2 týdny zkontrolovat poštu :-O
    ***
    domácí síť je nejen pohoda, ale skoro nutnost ;-)

    OdpovědětVymazat
  9. [8] No, Oby, to je logické. Zubní kartáček má dnes přece každý taky svůj - a kdo ví, jak tomu bývalo před dávnými lety. Pokrok holt nezastavíme :-)))

    OdpovědětVymazat
  10. [9] Gombo, láká mě to napsat \"šťastná to žena\" (nezávislá na počítači), ale raději napíšu - šťastná to domácnost :-)

    OdpovědětVymazat
  11. lední brtník19. dubna 2010 v 1:12

    [5] http://www.tipypropc.cz...istrator/
    nejlíp naflákat dětem účet bez hesla, a s omezenými právy (záleží na schopnostech). ostatní uživatelé-správci pak musí mít heslo. anebo se zabezpečením nezabývat, mít to jen pro oddělení osobních nastavení.
    tu to popisují trochu zbytečně komplikovaně:
    http://jnp.zive.cz...ty-a-opravneni
    http://jnp.zive.cz...avneni-windows

    OdpovědětVymazat
  12. [12] lední brtníku, díky moc za odkazy. Zkusím to v dohledné době prozkoumat :-)

    OdpovědětVymazat
  13. muž má dobrý hudební sluch! :)

    OdpovědětVymazat
  14. [14] pet, minimálně lepší než já :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu blogu i za váš komentář.