POPRVÉ
Hm... Nějakou dobu jsem musela doma péct pečivo. Postaru. Ručně, pak šup do trouby. No, nic moc... Znám i lepší způsob, jak trávit čas...
Nevyhnutelně nastal den D! Přivezli jsme si domácí pekárnu, huráááá.
Návod - tsss, kdo by to všechno četl, že? Stejně to je hračka... Jsem si o pekárnách a pečení početla na netu, tak o tom něco vím...
Tak vybalit z bedny, zapnout do prodlužovačky (která se, mimochodem, táhne přes kuchyň), nalít vodu, nasypat směs, kvasnice.... Zmáčknout pár čudlíků - a je to!
P-o-h-o-d-a!!!
Velké očekávání! Chodíme kontrolovat, co se děje. A ono se fakt děje. Super! Zbývá hodinka a půl do konce, tak to stihneme procházku, no né? Na procházce nenápadně kontrolujeme čas...
Doma jsme radši dřív.
To je divné, že by se to už dopeklo?
Proč ten display nesvítí?
A proč je vytažená prodlužovačka ze zástrčky?!!!
DALŠÍ POKUS
Prvním neúspěchem se samozřejmě nenechám odradit! Po pár zdařilých chlebech už jsem nad věcí...
Takže už to zvládám docela levou zadní. Lehce, rychle, bravurně... No, skoro.
Trošku spěchám, a tak nádobka sem, šup tam vodu, směs, kvasnice. Vše dát dovnitř. Přenést radši rovnou k zástrčce (prodlužovačku radši nééé, znám se). Naťupat těch pár kroků... Zapnout. No, prostě hračka, už mě nic nepřekvapí....
Aspoň jsem si to teda myslela, než jsem na lince našla hnětací hák...
závěr - smích. Nepeču, ale moje přítelkyně říkala, že úspěch se zaručen tehdy, když se přesně (ne od oka) dodržují váhové poměry a teploty.
OdpovědětVymazatMSF
JANOVA - poměry mě ani tak netrápí, jako roztržitost :-)))
OdpovědětVymazattaky jsem jednou vylil roztavený tuk do pekárny, ale nádoba byla venku...
OdpovědětVymazatčistil jsem to celé sobotní dopoledne. kdybych byl profesor - tak to pochopím, ale takhle?
Jéje, hastone, tak to jsi mě teda fakt trumfnul. :-)))
OdpovědětVymazatTo jsem vyvedla ještě další věci (a to taky nejsem profesor), ale tohle se mi ještě nepovedlo. Asi proto, že zatím \"odvážně\" peču jen ze směsi...
Teda, to muselo být fakt masakrózní, to čistit... :-(
a těch výrazů... to se nedá napsat...:-)
OdpovědětVymazathastone, tak to si umím docela živě představit :-)
OdpovědětVymazatParáda!!! Takhle jsme jednou v elektrickém grilu grilovali pstruhy. Všichni jsme na to koukali - jak se krásně pečou, jak už to krásně voní...že máme prodlužku vytaženou ze zásuvky nějak nikomu nevadilo.
OdpovědětVymazatJé, Luci, tak to jsem ráda, že v tom nejsem sama :-) Jak dlouho jste je tak pekli? :-)))
OdpovědětVymazatU nás to naštěstí aspoň stihlo vykynout a pak to jistila normální trouba...
Stále zvžuji, zda pekárnu koupit či nekoupit. Budu s napětím sledovat další vývoj situace u vás v kuchni ;-)
OdpovědětVymazatpřiznám, ještě se pár věcí přihodilo... Ale myslím, že někteří lidi jsou i normální a mají pečení bez rozptýlení :-)
OdpovědětVymazatAle zatím peču jen z bezlepkové směsi pro manžela. Mám vážné obavy, že kdybych upekla ten normální chleba, tak bych ho celý zblajzla. On totiž z té pekárny je docela dobrý i ten bezlepkový - a přitom normálně je to dost hrůza...
Kdybys ji pak koupila, tak dej vědět, mám staženo docela dost receptů - přeposlala bych.
Pekárna zatím čeká, ale jak opravdu zblbnu a koupím ji, dám vědět :)
OdpovědětVymazatManželovi jsem vysvětlovala, čemu se tlemím. Musela jsem mu vysvětlit, jak se peče chleba a k čemu je hnětací hák, ale pak chvíli mlátil hlavou o stůl :-)
OdpovědětVymazat(Jako by on v tý kuchyni na tom byl líp...)
[12] Cirrat, tak to by chtělo manželovi okamžitě tu kuchyň přenechat ;-)))
OdpovědětVymazatTaková hozená rukavice by rozhodně neměla zůstat bez odezvy :-)
[13] nende. Když jsem ho tam posledně pustila, ohříval si mražené masové kuličky v rajské omáčce.
OdpovědětVymazatŽe je něco špatně pochopil, až když skrze dvoje zavřené dveře prosáklo do pokoje tolik dýmu, že neviděl na monitor, u kterého seděl. Od té doby mu to jenom mlátím o hlavu a vše raději ohřívám (a pálím) sama :-)
[14] Hm, nám se teda nejlíp jedu dobu připalovala čočka :-)
OdpovědětVymazatAle stejně, jestli oni to ti chlapi nemají jen tak vychytané... Sem tam si něco připálí, nebo nechají na \"umytém\" nádobí zaschlé zbytky - a pak mají doživotně klid... ;-)