neděle 23. srpna 2009

Úklid

aneb Jdu na to chytře!    

No, řeknu vám, je to docela fuška se přes mamku dostat taky někdy k počítači. Ale dneska jsem na to šel od lesa. Začal jsem uklízet.

Vzal jsem kyblík, nalil do něho Jar (raději víc) a napustil vodu. Taky se vám tak líbí, jak je hodně bublinek? Jo, a potom jsem si našel tu stěrku na okna, co má na druhé straně takovou jakoby houbičku. Pak jsem začal na balkóně čistit skla.  A nešidil jsem to. To zas jak něco dělám, tak fakt pořádně! A taky se mi hodně líbily ty bublinky, co se na tom skle hezky duhově blýskaly. Tak jsem s nimi nešetřil.


Navíc jsem zjistil, že se tou houbičkovou stranou docela dobře čistí podlaha. To musíte pořádně namočit, a pak už to jde samo. Aby si doma pořádně všimli, jak jsem pracovitý, tak jsem si mumlal pořád: „Vy tady tak sedíte a já musím pracovat." „To mám ale dneska práce. apod."

Mamka mi řekla, že jsem šikovný, ale jestli toho už nechci nechat. No, nechtěl jsem. Ale nabídla mi, že mě na chvilku pustí k počítači. Tak to se pak těžko odolává. 

 

A jak se tak koukám, ta mamka je hrozná. Normálně se po mě opičí. To neuhádnete co dělá. Před chvilkou vytírala podlahu a teď čistí okna na balkóně.

 No, jen aby za odměnu nechtěla pustit k počítači...

 

-------------------

PS: Ale stejně ji tu nepustím. Ona totiž musí jít balit. Jedeme na veeelký výlet. Do Prahy. Bude to bezva! Už se těším!! I když myslím, že mamina víc. Má celý seznam akcí a míst, které jsou prý pro děti bezva a budeme z toho nadšení. Hm, mi se zdá, že tam chce hlavně ona. A taťku z toho seznamu málem kleplo...

No snad nás tam ta mamka moc neutahá...

Tak ahoj za týden!

Tomášek

 

5 komentářů:

  1. Tomášku, příště ... až budeš chtít zase k počítači, přidej do toho kyblíku taky trochu barvy na razítka - víš, jak jsou pěkné ty barevné bubliky?:) I mamce se určitě budou líbit.:))

    A s tou Prahou, to Ti poradím ... zapomeň mamku se ségrou na Petříně - holky jsou za zrcadlama jak divé, určitě je tam zase najdeš ... a Ty s taťkou se zdejchni do technického muzea - na mašinky:o)

    OdpovědětVymazat
  2. PODOBNÝ ÚKLID POTŘEBUJEME I V NAŠÍ SPOLEČNOSTI,A HLAVNĚ V HLAVĚ:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jo, Tino, to by měla mamka radost :-)

    Jako - mamka říká, že v hlavě si očistu dočista neudělá. Prý by byla ráda, aby jí tam něco zůstalo...

    OdpovědětVymazat
  4. Já ty naše pomocníčky miluju ;-) Člověk by se sám do toho úklidu nedokopal :-D

    OdpovědětVymazat
  5. jojo, tak to oni umí rozpohybovat :-)
    Jen mě moc nebaví to vytahování ponožek, obalů od deštníku a jiných drobností z vysavače... On když Tomík něco dělá, tak s neskutečnou vervou a nasazením na 200 %...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu blogu i za váš komentář.