úterý 24. srpna 2010

Plány je třeba plnit!

Anebo ... měnit?

 

No, tohle ať si každý řeší po svém, u nás se letos očividně ujala ta druhá varianta.

 

 

Chtěli jsme ještě před hlavní sezónou (nesnášíme přelidněná letoviska) vyvézt děti k moři - plán dovolené tedy zněl: Chorvatsko, čtrnáct dní v červnu.

Změna - tři dny před odjezdem jsme museli zrušit rezervaci a posunuli dovolenou na později. V červenci funguje školka, takže ty dva týdny vezmeme až v srpnu. Nějaký last moment se určitě sežene.

Taky že jo, sehnal, akorát v letadle měli už pouze dvě poslední místa a my chtěli přece jen k tomu moři všichni pospolu.

Operativně upravujeme cestovatelský záměr - pojedeme raději do Prahy. Loni tam bylo bezvadně. Nebo do Tater, na lepší vzduch.

Hm, manžel od víkendu (tedy oficiálního začátku dovolené) něco pořád říká o bolení břicha. Že je rád, že ten last moment nakonec nevyšel... A že pár dní raději počkáme i s tou Prahou či Tatrami... V neděli už skoro nejí. V pondělí se tváří, že napíše závěť. Praha či Tatry se odkládají a já ho pod pohrůžkou domácího násilí donutím dojít v úterý k doktorce. Zvažujeme výlety po okolí, případně Lešnou či Baťův kanál.

Další den jde na vyšetření do nemocnice. Jedu s dětmi do ostravské zoo, zatímco choť  uléhá s diagózou: zánět dvanácterníku.

Lešnou a ostatní zamýšlené výlety posouváme na neurčito. Další den beru děti na místní hřiště.

 

Přemýšlím, co změníme příště...

 

A nemusím dumat dlouho. V neděli je muži relativně lépe, má být jeden z posledních teplých dní, pojedeme se koupat na Olešnou (plán). Naivně si už na sebe nahodím pod šaty plavky, Tomík si obouvá jen cukle, Lucka oblíká  světlou sukýnku a vyrážíme.

Ouha, řada aut dlouhá. Parkují ve štrůdlu už kilometr od oficiálních obřích parkovišť. Jsouce poměrně slabé nátury -  takové davy fakt nemusíme - prcháme. Kam? Do Rožnova. Na trampolíny! Na to super hřiště u opičí dráhy!

Ehm, ale v těch plavkách se teda pařit celou dobu nechci - v autě se chvilku zmítá hodně amatérská napodobenina hadí ženy, než se mi podaří je vyměnit za nějaké to prádélko. V manželovi tato akce místo erotických chutí kupodivu vyprovokuje touhu působit výchovně na děti a upozorní je, že na ty trampolíny jen v ponožkách, ať si zas neukopnou nehet...! Ač mě to mrzí, musím mu kvalitně připravenou přednášku jemně zhatit informací, že přece žádné ponožky nemáme, neb původní plán...blablabla.  Dětem stejně nějaký možný stržený nehet může být naprosto ukraden, jakmile spatří trampolíny - dostávají se do transu. Venku hic na padnutí a ti dva skáčou jak o život... 

Na hřišti pak řádí další tři hodiny nepřetržitě (ani cukle nejsou žádnou překážkou), bílá sukýnka mění barvu na šedou, děti uřícené, zpocené jak myši, obaleny kilem prachu, ušmudlány od zmrzliny a kdoví čeho jěště...  - prostě, maximálně  spokojeny. Na závěr ještě jednou trampolíny a hajdy domů.

To koupaliště přece můžeme dát i zítra, ne?

Vypadá to, že ne. Ráno je dost chladno, fouká. Tak teda nový plán dne zní - Dinopark. Konečně tam dnes dojedeme, neb jednou jsme se záměrem „Dinopark" skončili v herně, podruhé v zoo. Nabalím bundy, teplé oblečení - venku fakt fučí, teploměr zaseknut celkem nízko. Jen, to auto je festovně vyhřáté a palubní počítač najednou ukazuje, jak venkovní teplota závratně stoupá. Žádných dvaadvacet jako při vypravování se, ale už celých dvacet sedm! Začínáme se solidně pařit a měníme - hádejte co? Svršky? No, částečně. Ale hlavně - plán!

Otáčíme auto, zaběhnu pro plavky, ručníky a fičíme na ten koupák...

---

Takže je celkem jasné, že stoprocentní změny v plánech pečlivě dodržujeme celé léto.

Jen bychom fakt rádi letos alespoň do toho Dinoparku. Teoreticky vzato, když naplánujeme výlet do místní zoo, mohlo by to vyjít...

 

--------

PS: Myslím, že největší profit z našeho interaktivního plánování měli, ač to ani netuší,  piráti na dětské plavbě Baťovým kanálem - případná naše účast mohla pro ně mít následky až katastrofické, neb Tomík se na výpravu hodlal vybavit pánvičkou (aby je mohl pořádně picnout do hlavy) a Lucka se jim s krvelačným výrazem chystala zlomit vlas!

 

 

18 komentářů:

  1. Hlavně, aby bylo manželovi dobře.

    U Gogola se objevila taky trampolína - vůbec jsem nechápal, kudy se do ní leze, než jsem v zástěně okolo objevil zip.

    Dinopark jsem nikdy neviděl - má nějaké stránky? Viděl jsem modely dinosaurů v roce 1994; maturitní večírek jsme pak měli nad muzeem; ve tmě řval tyrannosaurus rex a vedle mne tiše pokuřoval jeden nyní již slavný dramatik...

    OdpovědětVymazat
  2. Chichi, zmena je zivot! Tak at dari - planovani je zaklad zdarile akce!!! ;o)

    OdpovědětVymazat
  3. [1] No, Henry, skoro každý den nějaké další vyšetření... Ten dvanácterník se pomalu zlepšuje, ale z té celiakie má odrovnané tenké střevo... :-/

    V Rožnově mají takové obrovské - deset skákacích míst vedle sebe - ty jsou úplně bezvadné (taky jsem to loni zkusila) :-) Hledala jsem je na fotce, ale našla jen odkaz na jeden obchod, kde se dá koupit (levná teda fakt není): http://www.eod.cz...-schudky-100-cm

    Dinopark: http://www.dinopark.cz...k-ostrava/
    Kdo to byl, ten kuřák - smím-li se ptát?

    OdpovědětVymazat
  4. [2] No, Oby, jasně. Bez pořádného plánu nevyrážíme z domu! :-)

    OdpovědětVymazat
  5. ad fotka těch trampolín v Rožnově - sklerotik, jsem si vzpomněla, že ji mám tady na blogu: http://nominek.bloguje.cz...t-i.php

    OdpovědětVymazat
  6. tak na vás tedy nemáme! My letos rušili jen jeden plán :o))
    ale na \"druhou\" dovolenou, která bude vlastně první, jedeme až příští týden... ještě se lecos může změnit!!! :o((

    OdpovědětVymazat
  7. [6] jarmilko, tak držím palce, ať plán plníte a neměníte! :-)

    OdpovědětVymazat
  8. u nás se plány taky neplněji :-) většinou už už někam odjíždíme, když se ohlásí kretének (podnikatelův telefon) a je třeba vyrazit za prací.. u vody jsme letos v létě byli akorát na začátku července, když jsme byli pod stanem, jinak kde nic tu nic

    OdpovědětVymazat
  9. Díky za fotky i odkazy! U obchodu jsem chvíli počítal nuly. Dinopark vypadá pěkně, ale mne láká spíš muzejní typ zábav (od mala, když tak o tom přemýšlím; byl jsem jedno z těch dětí s knížkou pod paží, které na lebkách hledalo rozdíly mezi australopitékem a homo erectus, a už mi to zůstalo), kromě zoo, samozřejmě.

    Ten přítel, tehdy na chvíli odloživší dýmku (s tabákem, podotýkám, nikoliv trávou) je http://www.czechlit.cz...cak-marek/

    OdpovědětVymazat
  10. Jen tak pro pořádek, taky jsem byl pěknej rošťák - jak ve škole, tak mimo (ostatně jsem dodnes jediný - omlouvám se, že se nestydatě chlubím! - kdo v Dobré Vodě sjel na kole od Těšíkovy chaty k rybníku Obecníku bez brždění).

    OdpovědětVymazat
  11. [8] přítelko, tak aspoň víme, že v tom měnění plánu nejsme samy :-)
    Při tom podnikání chápu, že to není lehké se na delší dobu úplně uvolnit - pokud třeba nemá dobrý zástup... To je dost náročné.

    OdpovědětVymazat
  12. Co jsou, prosím, ty cukle? :-))

    OdpovědětVymazat
  13. [9] Henry, taky dík za odkaz :-)

    U toho obchodu mi taky spadla čelist. Přepočítávala jsem rovněž... To je solidní pálka... Jsem si říkala, kdy se to tak může vyrentovat, když je to víceméně sezónní záležitost...

    Včera jsme měli v plánu herničku (pršelo) a skončili jsme konečně v tom dinoparku (vyčasilo se). Děti byly nadšené... Lebek tam pár taky bylo... :-))

    ad [10] Rozhodně nepochybuji, že bys nebyl rošťák :-) Máš v sobě pořád ohromnou dávku hravosti - jak ve fotkách, tak slůvkohrátkách... :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj nomi, jak tak sleduji ten zeměpis, \"motáš\" se s rodinkou někde kolem mě. Sem zvědavá, kolikrát jsem tě na těch místech, co popisuješ už potkala:o)
    Jinak k plánům ... zásadně řeším vše operativně, plány mám jen v hrubých rysech. Bo naposledy, ta olešná taky nevyšla ... kde se vzala tu se vzala o půlnoci přilezla chřipka...
    HEzký zbytek prázdnin:o)

    OdpovědětVymazat
  15. [15] Jo, Marti, třeba se potkáváme :-)

    Ten váš loňský výlet do Dinoparku mě tam tak nalákal :-))

    Zítra možná dáme zas Lešnou - teoreticky :-)

    Taky přeji pěkný zbytek prázdin, rozhodně bez chřipek! :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Henry: Ten odkaz mě překvapil. Při jedné jarní návštěvě Brna jsem Horoše potkala v pozdní noční hodinu v nonstopu U Viery a když jsem se tam náhodou nachomýtla o něco později v červnu, pořád tam seděl. Bez dýmky :-)

    OdpovědětVymazat
  17. F., tak doufám, že aspoň příjemně. Já ho viděl naposledy před dvěma lety, kdy byl i s bratrancem Martinem a jeho Veru u nás. Doufám, že zase přijde. S dýmkou či bez ní.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu blogu i za váš komentář.