čtvrtek 15. října 2009

Koupím rifle; Zn. Rychle!

Teda, já nevím, ale to hubnutí se mi o prázdninách zas nepodařilo. Něco v mozku vždy, když zaregistruje slovo „hubnout", způsobí, že dostanu děsný hlad. Spustí to potřebu nasbírat zásoby na horší časy, asi...

 

Nicméně, mám tu metodu riflí. Docela funguje. Jen mám poslední dobou (rok) už jen jedny, do kterých vlezu. Dobře, od září se mi oblékají sice s lehčími problémy (na té Mallorce jsme si fakt bužírovali), ale pořád ještě je dopnu.

No, ale že byly přece jen trošku naknap, tak jsem si teda nedávno koupila ještě kalhoty. Lehce elastické. Weeelmi pohodlné. Ovšem chybí jim ta podstatná rifloidní funkce. Kontrolní.

   

Takže, po několika dnech ve weeelmi pohodlných kalhotách a jedné rodinné oslavě, jsem sebrala veškerou odvahu a s malou dušičkou se do těch džínsů zkusila zase narvat. Neruply. I dýchat jsem mohla.

Měla jsem fakt radost. Bez riflí bych byla přece jen nerada.

   

Že bych si mohla koupit nové?

No mohla. Ale jestli něco opravdu nesnáším, tak nákup oblečení, džínsů speciálně. O příšerných zkušebních kabinkách se ani rozepisovat nebudu, to myslím bylo vystiženo podstatně lépe na tomto blogu.

Co mě ovšem při nákupech kalhot osobně vždy trápilo, byl, krom délky nohavic, rozdíl mezi boky a pasem. Někteří lidé, slovanské ženy obzvlášť, prostě mívají i odlišné hodnoty v objemu těchto dvou částí těla. Nejsem výjimkou.

Pokud mi rifle sedly přes boky, v odstávající části u pasu vytvořil velký, naprosto nadbytečný kus látky takovou odstávající kapsu. Na zádech. Něco jako klokan naruby.

Možná existovaly i džíny, které by mi byly v pase akorát. Možná. Neb ty jsem jistojistě přes boky nenarvala. Takže to vždy byl běh na dlouhou trať, po několika měsících někdy i zakončen úspěchem a následnou euforií (sahaly-li nohavice pod kotníky).

Poslední dobou sice výrobci pochopili, že existují i lidé trošku vyššího vzrůstu, nicméně tento plusový bod ztratili hned tím, že všechny normálně vypadající rifle jsou střihu bokového.

Ten se u mě neujal. Jednak nemám ráda, když mi odněkud leze spodní spodní prádlo a taky trpí ty - ledviny, že...

   

Aby teda bylo jasno, proč si ty své rifle tak hýčkám a proč na mě tak fungují ohledně toho udržování  váhy.

Nerada bych prostě absolvovala badatelskou výpravu po kabinkách, nebude-li to přímo nevyhnutelně nutné. Navíc bych si nejspíš (díky té nedávné dovolené) musela koupit o číslo větší, a to už bych zas hned tak to hubnutí nezvládla...

Proto to převeliké nadšení, že jsem se do nich včera vlezla. Chápete?

  

   

Vykračovala jsem si v nich tedy radostně. Minimálně do momentu, kdy jsem s Luckou v náručí zakopla na schodech. Přece jen pády s dítětem na rukou stále nemám až tak vychytané, no a ty schody byly asi nějaké drsnější nebo co...

... prostě, krom lehkého zmrzačení sebe, jsem odrovnala i ty poslední, ráno na sebe poctivě nasoukané, rifle...

   

A teď, nejen že je venku nechutně hnusné počasí (pardon, vlastně příjemný "prosinec"), bolí mě rozbité koleno a nejspíš už nikdy nezhubnu těch pitomých pár kilo...

Ještě ke všemu mě čeká ten běh.

Po kabinkách...

   

  

No nenaštvalo by vás to?

  

27 komentářů:

  1. ty jo! jsem doufala, ze jsi zhubla, a ja se dozvim, jak se Ti to povedlo:)
    no nic, prezij nakupy v klidu... ja jsem byla nakupovat v sobotu, a od te doby kazdy den beham, jak me to vydesilo:)... totiz:(

    OdpovědětVymazat
  2. nenaštvalo, protože běh po kabinkách budeš absolvovat ty:-)
    btw - to by byl celovečerní zábavní program v tv: výběr záběrů utajené kamery z jedné kabinky dejme tomu za 1 měsíc...

    OdpovědětVymazat
  3. Neztrácej naději, třeba zhubneš při tom kabinkovém maratónu. ;o)))

    OdpovědětVymazat
  4. 1) flamme, já jsem chvilku i zhubla, ale nějak se to tou dovolenou zvrtlo... :-)
    Asi po zítřku (nebo kdy se donutím k tomu kabinkovému maratonu) taky běhat začnu...

    OdpovědětVymazat
  5. 2/ hastone, jestli by to spíš nebyl námět na horor... :-(

    3/ Oby, to chceš naznačit, že si sebou nemám přibalit do kabelky svačínku? :-)

    OdpovědětVymazat
  6. nomi - lidé mají rádi strach...
    a možná by ses´ taky smála, kdybys´ viděla sebe v akci...:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Roste ti prdel. Tomu se holka nevyhnes. Hlavne pak po decku.... Ale kdyz prestanes jezt bucek, knedliky a nebo tvarohovy kolace, tak se muzes dat znovu do fofru. Samozrejme ne navzdy, ale alespon prozatime. Udelej to hlavne kvuly sobe...aby se manzel nezacal divat po stihlejsich slecnach ! Pak ti ta pneumatika kolem pasu zacne delat skutecne problemy...!

    OdpovědětVymazat
  8. to je věčné téma. Já na jejich hlídací funkci nedám dopustit!

    OdpovědětVymazat
  9. 6/ hastone - anebo zaplakala? To by mohl být srdcervoucí doják... :-)))

    9/ Jé, Báro, to jsem ráda, že i někdo další šetří váze baterie :-))) Ty ryfle jsou fakt stoprocentní ukazatel...

    OdpovědětVymazat
  10. 7/ Ježiš, Hamiltone, Tys zde? Upřímně jsem doufala, že mě Tvé komentáře minou... :-)
    Ale v nečem máš teda pravdu...
    Jo, roste. A ty tvarohové koláče jsou fakt zákeřné...

    OdpovědětVymazat
  11. Můžeš si podat ruku s mojí mamčou, taky má kalhoty od svatby a když se do nich vejde, všechno je v pořádku :) ... už dlouho se nevejde :D ... a i když se snaží jak může(málo papat) prostě bříško roste, to je věkem, zkus nějaký sport, hodně to pomůže

    OdpovědětVymazat
  12. Taky nemám ráda bokovky, ráda si obleču vyšší džíny, neboť nesnáším, když mám holá záda a navíc - od malička mám problém s ledvinami, musím se chránit.
    Při nakupování mám taktéž problém. Jsem hodně vysoká a většina riflí má prostě krátké nohavice, když už do nich narvu zadek, vypadám, že čekám velkou vodu.
    Takže pevné nervy při nakupování tobě i mě!;-)

    OdpovědětVymazat
  13. Tvarohové koláče bych z jídla neodstraňovala. Jsou v nich přece bílkoviny:-) Bokovky jsem měla ráda do doby, než jsem z jedné fotky zjistila, že mi z nich leze zadek:-)

    OdpovědětVymazat
  14. 12) Jo, Medvídku, od svatby se mi tady pár kalhot už naštosovalo... :-)

    13) Sabi, tak to musíš být ještě o dost vyšší než já. Pár posledních let jsem už občas i na delší rifle narazila. Ále do těch nákupů se mi fakt nechce.
    Asi vzhledem k počasí překopu skříně a najdu rovnou manšestráky :-)))

    OdpovědětVymazat
  15. 14/ Everlanch - a víš, že si ty koláče zdůvodňuji úplně stejně? :-)))

    OdpovědětVymazat
  16. Rada: Rifle se vyrábí ve všech možných velikostech, objemů, délek a kombinacích. V Tescu je ale na výprodeji nenajdeš. Nehledej je také u nádraží u Vietnamců. Tam je také nemají. Nebo v Bosonohách na náměstí v obchodě se smíšeným zbožím, kde se prodává všechno od knoflíků, přes jetel až po sporáky. Tam je určitě mit nebudou. Musíš si najít obchod, kde kde drží velké inventory zboží. Tam dostaneš rifle v jakékoliv velikosti.

    OdpovědětVymazat
  17. Nakupování džíny je to nejhorší! Taky mi dělá problémy dýlka!!! Ale to se mi nedávno vyřešilo, když jsem objevila Mango!!! Kalhoty jsou neuvěřitelně dlouhy! Zkus to. Já tam tedy koupila bokovky, já džíny do pasu nenosím, ale třeba tam uspěješ!!! :o))

    OdpovědětVymazat
  18. 17/ Marku, nevím, kde jsi přišel k dojmu, že mluvím o nedostatku v Tescu nebo Bosonohách?
    Budeš se divit, ale i v dnešní době je třeba zvládnout solidní maraton po normálních obchodech, nejlépe specializovaných na rifle, aby mi sedly a zároveň se i líbily...
    A když je řeč o Vietnamcích, před více než deseti lety, kdy ještě nebyly šopiny a měla jsem už oběhnuté všechny obchody široko daleko - jsem k nim zašla - a měly rifle dlouhé, do pasu a dokonce byly ušité i na normální ženskou postavu. Tzn. že měly užší pas než boky...

    OdpovědětVymazat
  19. zni to asi neuveritelne, ale ja chodim FURT v natahovacich teplacich. I do prace. A kdyz mam dulezite jednani tak si přes ty teplaky natahnu sako.

    Samozrejme pak nic neuhlidam.

    OdpovědětVymazat
  20. No to mi povidej - mám stejnej problém... Když mi to je přes boky, v pase nikolivěk a pásek, co si budeme povídat, tohle kvantum látky navíc prostě nespraví... A máš pravdu, co se týče délky nohavic, výrobci se opravdu polepšili :) Jinak přeju hodně odvahy při shánění nových džínsů! (Mmch: bokovky se dělí na bokovky a nadkundovky :D, jednou jsem o tom psala u sebe, hihi.)

    OdpovědětVymazat
  21. 21) Raduš, tak to bych teda nedala... :-)
    Mi stačí pár dnů přes léto v šatech nebo sukni - a průser na střeše... :-)

    OdpovědětVymazat
  22. 22/ ještěrko, to je přesné, zkusím u Tebe pohledat. Ale máš toho u sebe dost, budu ráda za odkaz :-)

    OdpovědětVymazat
  23. 25) Gombo - oddaluji okamžik pravdy... Jak to jen je možné. :-)

    Asi spíš dřív najdu ty neskutečně dobře schované (faktnevímkdemůžousakrabýt) zimní kalhoty...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu blogu i za váš komentář.