sobota 8. srpna 2009

Na Kubě toaleťák,

u nás máslo...

Jak jsem včera psala, v celé velké Hypernově neměli normální klasické české máslo. To jediné, co v obchodě bylo možno za máslo považovat, se doma ukázalo jako nějaká margarínová náhražka. Made in Poland. Přiznám se, myslela jsem si, že jsem asi slepoň a přehlédla jsem ho.

 

Tak jsem se dneska vydala na nákup do Hrušky. Dvě poličky margarínů, pomazánkových másel a pokrmových tuků. Máslo jen jedno jediné. Made in Poland. Oproti tomu včerejšímu se lišilo jen tím, že se výrobci na obal neobtěžovali napsat nic víc, než: Máslo - Made in Poland - dováží blablabla....

Děkuji nechci, už jedno podobné doma máme...

Zachránila nás večerka. Tam HO měli. Úplně jsem zajásala: „Jé vy tady máte máslo? Normální? České? Tak to beru!" A prodavačka říká: „No, teď ho šéfka dovezla. Co se to děje? Každý shání máslo. Jedna paní tady má už dvě zarezervované..." Pomyslím si: "Áha, krize v máslovém odvětví..." a nahlas rozhodným hlasem říkám: "Tak mi dejte ještě jedno!"

 

A doma na netu narazím na článek: Kuba má nedostatek toaletního papíru.

Tak si říkám, že na tom jsou o něco hůř...

 

 

 

 

PS: Ale stejně by mě zajímalo -  netušíte někdo, co se děje s tím máslem?

 

7 komentářů:

  1. lední brtník8. srpna 2009 v 19:05

    chutná to jak tuhý olej (odpornost), a aby šlo vůbec krájet, tak to dobráci nechávají žluknout na stole (odpornost).
    jediné poživatelné - s normální lední barvou - je klasické české pomazánkové máslo.

    OdpovědětVymazat
  2. asi má moc lidí máslo na hlavě... to se pak nemůžeš divit, že ho nekoupíš.

    OdpovědětVymazat
  3. myslím, že jsi na to kápnul... :-)

    OdpovědětVymazat
  4. lední brtníku - ač s lední barvou, myslím, že to pomazánkové není úplně nejlepší na chleba s medem nebo džemem :-)
    Ale když tolik chvály, možná se hecnu a na zkoušku jedno koupím. S rajčaty by to mohlo být jedlé... (přemýšlivý smajlík)

    OdpovědětVymazat
  5. Mozna to ma co delat s tim, jak jsou \"podporovani\" nasi zemedelci statem oproti napr. Polsku, ne?

    OdpovědětVymazat
  6. Hm, nemám sice velkou spotřebu másla Másla, běžně jedu na Florách a podobně. Máslo jednou za rok na čerstvý rohlík jen tak a teď jsem nové objevila kouzlo brambor s Máslem a pažitkou... ale nikdy jsem neměla problém ho koupit a v regálech ho vídám stále - Interspar, Albert.

    OdpovědětVymazat
  7. Bosorko, jo, to jsem si pak taky říkala, že tam bude zakopaný pes... Navíc náš region není od Polska až tak daleko, tak nejspíš šetří i tak. Brrr

    teke - určitě je to o zvyku. Každému chutná něco jiného. My se teď zas vracíme k takovým těm snídaním z našeho dětství - chleba s máslem a medem nebo džemem. A to je s máslem taky ňamka. Kdysi jsem to měla taky tak, máslo Máslo jednou za rok na čerstvý rohlík :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu blogu i za váš komentář.