pátek 14. srpna 2009

Nezanedbat přípravu!

aneb Co si přát pod stromeček

 

Abych doma na všechno myslel já. Třeba minulý týden jsem rodiče lehce upozornil, jestli už není vhodná doba začít shánět vánoční stromeček. Co kdyby už zas byly skoro vyprodané jako loni? A oni - nic. Prý že je čas.

Beztak to zas nechají na poslední chvíli. Ach jo.

 

No, ale aspoň jsem si už sepsal seznam dárků:

  • - morče
  • - masožravou kytku
  • - žábu rosničku
  • - mločí sliz
  • - umělý diamant.

A že jsme dneska byli na výletě v ZOO - Lešné, myslím, že by se mi doma ještě hodili tučňáci a malé opičky. (Jak už jsem psal, uvažuji o profesi zoologa, víte.)

 

Doma mi ale říkali, že když nebudu hodný, tak mi ten Ježour nic nepřinese. Tak jsem se zajímal o to, jak teda dlouho musím být hodný. Jestli dopoledne nebo odpoledne. Prý že to je málo. Tak dneska?

Cooo?! Do vánoc? Hm, tak to ještě musím promyslet. A prý že příští rok taky, jestli něco budu chtít dostat. To si teda napřesrok asi ani nic přát nebudu a letos to zkusím nějak vydržet. Je to skoro za chvilku.

 

Teď ještě vyrobím jmenovky na dárky a jdu sekat tu dobrotu, uff. No, hlavně abychom pak sehnali ten stromeček, aby měl Jéža všechny ty moje dárky kam dát. Nerad bych se tak krutě namáhal nadarmo!

 

 

 

A co vy, už máte nachystaný aspoň seznam dárků?

18 komentářů:

  1. Nomi, taky máme téma vánoce - dobrých 14 dní. A každý večer pohádka o krtečkovi a vánocích v různých alternativách.. A velká přání pod stromeček: velkého dinosaura na dálkové ovládání nebo aspoň \"živého\" a taky několik koníků.. včetně živých.. :-))

    OdpovědětVymazat
  2. sabe, u nás bylo jednu dobu žádané dinosauří vejce. A před chvilkou pošeptané do ucha: \"Motorek na záda, abych mohl létat.\" Chudák Ježour, ten se strhne... :-)

    Musím říct, že mě tím fakt ten minulý týden zaskočil, tak mě těší, že i jinde je to podobné :-))

    OdpovědětVymazat
  3. já jsem před asi dvěma týdnama koupila kabelku s tím, že se rozhodnu jestli ji schovám Gymplačce k vánocům nebo si ji nechám a nakonec nebude mit Gymplačka nic :o) prostě jsem ji nutně potřebovala :-)

    OdpovědětVymazat
  4. ... tak já začínám tvořit seznam vždycky tak kolem 5.-6.ledna ,-)))

    OdpovědětVymazat
  5. Já vždycky začínám kupovat v srpnu, takže jsem už začala. Mám knížku (pro Filípka) o afrických zvířátkách v trojrozměrném provedení (s brejličkama):)

    OdpovědětVymazat
  6. přítelkyně, synovi tak nakupuje manžel. Naposledy si, ehm teda mu, koupil autodráhu :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Gombo, tak tomu říkám příprava! :-)))

    Tino, to bude mít bezva dárek! Musím říct, že pro děti mám taky v zásobě vždycky něco. Ale ten zbytek tak nějak pokulhává... I když prosincové davy a předražené bebechy ve vánočních \"akcích\" taky moc nemusím. :-(

    OdpovědětVymazat
  8. Právě proto. Já to nijak aktivně nekupuju, ale jak tak chodím po obchodech (když musím) nebo jdu po městě kolem výloh, tak mě vždycky něco \"ťukne\" do očí. Jsou to pak ty nejlepší (a často i jediné nepředražené) dárečky. A hlavně - jde o to, co píšeš v té poslední větě.

    OdpovědětVymazat
  9. No jo, jediný zádrhel tohoto systému \"dopředu\" je to, že to do vánoc nevydržím a daruju hned :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Na vánoční blbnutí je u nás v rodině třiadvacátýho prosince příliš brzy.

    OdpovědětVymazat
  11. Mayo, též tak. :-) Ale nééé fšechno!!!

    @Teo - no, vánoční jak vánoční, ale to předvánoční nám díky ratolesti tak nějak už začalo. Dneska na seznam přibyl krokodýl a bílá myš. Jestli bude přihazovat každý den další dva kousky, tak nevím, nevím... (docela zděšený smajlík)

    OdpovědětVymazat
  12. Jako nejméně problémové vidím ten mločí sliz - teda pokud je to ten sajrajt, co letěl před pár měsíci u Jakoubka ve třídě. Obzvláště zdařilé byly ty exempláře, které měly v sobě kousky lidského těla. Mezi dětmi bylo nejoblíbenější oko... (brr! Naštěstí je to už přešlo).

    OdpovědětVymazat
  13. Ad. 10: Teo, přepokládám, že nevaříš, nepečeš, neuklízíš, nelepíš betlémy, neučíš se s dětmi koledy, nechodíš na vánoční besídky a (možná) nesedíš spousty hodin na jednáních s odborama:)) Já jo, takže už mám harmonogram na to, jak v prosinci nezblbnout a mít vše OK (PS: po dnešku mám už dárečky 3:)))
    Hezký večer

    OdpovědětVymazat
  14. Já jsem s rodinou o vánocích vždycky v Anglii a tam to nijak hystericky neprožívaj. Nepečou cukroví a nešílej. Alespoň v mým okolí... http://chucpe.bloguje.cz...icku.php

    OdpovědětVymazat
  15. 12/ Tino, tam právě problém trošku vidím. Mločím slizem je myšlen opravdový mločí sliz (ne nějaká náhražka).
    Ale oko by se mu taky hodilo. Zrovna včera mi říkal, že až umřu, tak si nechá jedno moje.
    Potřebuje to všechno totiž do lektvaru. Čarodějnického. A to ho ještě nechytla éra HP...

    OdpovědětVymazat
  16. 14/ četla a dávám palec nahoru. Taky bych někam vyjela. Je to moudré. Btw: kdyby nebylo dětí, vánoce bych vůbec neřešila. Považuji to za svátky přetvářky. Lidi si celý rok nevšimnou a na vánoce se můžou z toho po.....
    Já to nějak těžce nehrotím, ale zaměstnaná matka toho má vždycky dost. Cukroví bych si nedala vzít. Já to skoro nejím, v mražáku ho máme ještě do května, ale ta tvůrčí dílna s dětmi, to je poezie... Takže do konce října dárečky, na začátku prosince troška toho kuchtění, pak besídky, betlémky a tak a den před štědrým dnem trocha toho úklidu ... ať Ježíšek nezapadne, že:))

    OdpovědětVymazat
  17. No, vypadá to nadějně. Připomíná mi to jeden zážitek s Jakoubkem, když mu byly tři roky. Zeptal se pradědy, kdy už konečně umře, že prý je nejstarší, tak je na řadě. I když, kdo ví, možná z něho chtěl taky něco použít.

    OdpovědětVymazat
  18. 17/ Tino, jo, tak to sedí. Zhruba od těch tří let se nás tak občas vyptává. Jen jedna babička to ze začátku trošku psychicky neustála...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu blogu i za váš komentář.